Dit jaar geen jubileumactiviteiten op het complex van SV Ratti. Foto: Jan Hendriksen.
Dit jaar geen jubileumactiviteiten op het complex van SV Ratti. Foto: Jan Hendriksen.

Ratti stelt 75ste verjaardag uit

Alle activiteiten rond jubileum doorgeschoven naar volgend jaar

Door Jan Hendriksen

KRANENBURG - Alle jubileumactiviteiten in het kader van het 75-jarig bestaan van voetbalvereniging Ratti zijn in verband met het corona-virus voorlopig met een jaar uitgesteld. Dat heeft het bestuur van de Kranenburgse vereniging in samenspraak met de jubileumcommissie besloten.

Het beloofde een mooi eerste weekeinde van september te worden. Op vrijdagavond 4 september en zaterdag 5 september zouden er op het complex van de vereniging aan de Eikenlaan onder meer een jubileumreceptie, een onderling mix voetbaltoernooi en een feestavond plaatsvinden. Daarnaast stond er voor 6 september een brunch op het programma.
“Al deze festiviteiten hebben wij naar volgend jaar overgeheveld. Wanneer ze nu precies gaan plaatsvinden? Daarover gaan we ons de komende periode buigen. Maar met alle beperkende maatregelen die nu van kracht zijn in verband met het corona-virus was het duidelijk dat de viering begin september geen optie is. Hoe jammer dat ook is”, aldus voorzitter Paul Zents van SV Ratti. Naast het 75-jarig bestaan zou SV Ratti dit jaar ook de 45ste editie van haar bekende drie-weekeindentoernooi organiseren. Ook deze lustrumeditie is naar volgend jaar verplaatst.

Raar einde
Het huidige seizoen kreeg ook voor SV Ratti een raar einde door de corona-pandemie, zoals al aangehaald door voorzitter Paul Zents. Naast het 75-jarig jubileum en toernooien dit jaar ook geen promoties en degradaties. “Gelukkig kunnen we sinds 11 mei wel weer met z’n allen trainen, al is het voor de ouderen vanaf twaalf jaar wel lastig met de 1,5 meter afstand regel. Hopelijk gaat die zo snel mogelijk weg, zodat iedereen weer gewoon kan trainen. Een partijspel tijdens de training is wel meestal de leukste oefening. Het zal voor de trainers wel een opgave zijn om leuke oefeningen te bedenken, zodat het voetbalplezier in stand kan blijven."

Geen zaterdagteam
"We zijn momenteel als bestuur ook druk bezig om te inventariseren hoeveel spelers we volgend seizoen kunnen verwachten. Dit is belangrijk voor de opgave bij de KNVB, die we vóór 15 juni aanstaande moeten doen. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we geen zaterdagteam meer op de been krijgen. Dat is heel jammer, maar met acht of negen vaste spelers is er geen elftal te vormen. De jongens die nog wel blijven, proberen we zo goed mogelijk in een ander team onder te brengen”, aldus Paul Zents.
Het bestuur was tenslotte blij verrast door het gebaar dat de beide trainers maakten door een deel van hun salaris in te leveren. Paul Zents: “Zeer welkom in deze corona-periode,waarin we weinig inkomsten genereren.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden