Minder auto's rond de school helpt

VORDEN - Veilig Verkeer Nederland adviseert ouders om hun kinderen waar mogelijk zelfstandig naar school te laten gaan. Hoe minder auto’s er rond de school zijn hoe minder maatregelen er namelijk nodig zijn.

Na acht weken ‘school aan huis’ zijn de scholen sinds maandag 11 mei weer open. Als kinderen zelf naar school kunnen ontstaat er rond het gebouw geen drukte door onnodig autoverkeer en grote groepen ouders. Wie toch met de auto moet komen wordt gevraagd verder weg te parkeren en het laatste stuk te lopen. Want de schoolomgeving is in deze tijd het domein van enkel en alleen de kinderen en hun leerkrachten.
Kinderen van een jaar of 9 kunnen en willen ook graag zelf naar school. Dat is mogelijk wanneer ouders hun kinderen dat hebben geleerd door hen steeds lopend of op de fiets naar school te begeleiden. Groot voordeel is dat de toegang van de school niet verstopt raakt door autoverkeer en het schoolplein gedoseerd kan worden betreden. Zeker in deze tijd van groot belang. Het gegeven dat vijftig procent van de leerlingen tegelijk naar school gaat helpt hierbij. Belangrijk is ook dat jonge kinderen door slechts één ouder naar school worden begeleid. Die mag de school of het schoolplein niet meer betreden en moet de schoolomgeving direct na het afleveren van het kind weer verlaten. Als niet elk lokaal een eigen ingang heeft stellen scholen gespreide breng- en haaltijden in.

De richtlijnen van Veilig Verkeer Nederland ten aanzien van een veilige corona-proof schoolomgeving voor scholen, ouders en gemeenten zijn te vinden op de website van vvn. Ook de andere onderstaande bronnen geven veel informatie.


vvn.nl/nieuws
www.weeropschool.nl
www.fietsberaad.nl/Kennisbank
www.rijksoverheid.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden