Dirk en Bertha Wesselink van ‘De Hakkerij’ zestig jaar getrouwd

Dirk en Bertha Wesselink van ‘De Hakkerij’ zestig jaar getrouwd

Dirk en Bertha Wesselink vierden thuis in kleine familiekring keurig netjes volgens de corona-richtlijnen hun diamanten huwelijksdag. Foto: Hans Wesselink.
Dirk en Bertha Wesselink vierden thuis in kleine familiekring keurig netjes volgens de corona-richtlijnen hun diamanten huwelijksdag. Foto: Hans Wesselink.

VORDEN - “Als alles weer ‘normaal’ is geven we nog wel een feestje. Het is nu niet anders. Maar we zijn nog gezond, dat is een groot voorrecht. En wat in het vat zit verzuurt niet.” Ze hadden het zich zo anders voorgesteld. Maar corona stak daar een stokje voor. Dirk Wesselink (83) en Bertha Wesselink-Scheffer (81) waren maandag 18 mei zestig jaar getrouwd. En dat vierde het diamanten echtpaar nu thuis in kleine familiekring met hun vier kinderen en partners, keurig netjes volgens de corona-richtlijnen.

Door Jan Hendriksen

“We hadden nog niet alles geregeld en nog geen zaal gereserveerd. Dus hoefden we ook niet alles af te zeggen”, vertellen Dirk en Bertha als we op gepaste afstand op een zonnige lentedag twee dagen voor hun officiële huwelijksdag op het terras van hun woning aan De Boonk kennismaken. Hun eerste ontmoeting was op Koninginnedag 1957 bij café Langeler in Hengelo, tijdens het zogenaamde ‘dubbeltjes dansen’. Dirk was er met enkele kameraden, Bertha met vriendinnen. “Op die avond is de liefdesvonk overgeslagen en die is eeuwig blijven branden”, zo vertelt de in de Hengelose buurtschap Noordink geboren Bertha met een kwinkslag. Dirks geboortewieg stond op de grens van Vorden en Warnsveld op boerderij De Hakkerij aan de Zutphenseweg.
Omdat de moeder van Dirk ernstig ziek was trok Bertha enkele maanden voor hun huwelijksdag al bij Dirk in. Zijn moeder overleed onverwachts ruim twee maanden voor hun trouwdag. Nadat Dirk en Bertha voor de wet en in de kerk waren getrouwd werd daarom het aansluitende huwelijksfeest bij café Eskes een jaar uitgesteld.
Dirk volgde na de Lagere Landbouwschool in Vorden de Rijks Middelbare Landbouwschool in Zutphen. Bertha ging na de lagere school in Hengelo naar de Huishoudschool in Vorden. Vele jaren runde het echtpaar met veel liefde en passie op De Hakkerij een traditioneel gemengd boerenbedrijf met melkkoeien, varkens en kippen. “Tot aan mijn pensionering ben ik in hart en nieren boer geweest. En Bertha hielp daarbij altijd mee”, zo vertelt Dirk niet zonder enige trots.

Gezellig
Acht jaar geleden verhuisden Dirk en Bertha naar Vorden. “Het bevalt ons hier prima. We hebben fijne buren en het is gezellig wonen met al die bedrijvigheid om ons heen. Jammer genoeg fiets ik niet meer. Maar autorijden gaat mij nog prima af”, zo vertelt Bertha. Ze is actief lid van de Vordense afdeling van Vrouwen van Nu. Samen zijn de echtelieden lid van de Senioren Vereniging Vorden (SVV) en Dirk is nog actief kegelaar. “Al jaren ben ik lid van kegelclub De Wildenborch. We nemen deel aan de kegelcompetitie bij dorpshuis ‘t Onderschoer in Barchem. Maar nu even niet door de corona. En dat is best wel jammer.” Dirk heeft nu dan ook alle tijd om in de tuin te werken. Die ziet er dan ook prachtig verzorgd uit. Bertha geniet vooral van de bloemenpracht die de tuin van het huis het 'Vogelbosje' rijk is.

Felicitaties
Maandagmiddag kregen Bertha en Dirk telefonische felicitaties van burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst. Bertha: “Normaliter was ze persoonlijk even op bezoek gekomen. Maar dat ging nu niet. Maar we hebben wel een prachtig boeket bloemen van de gemeente gekregen. Ook hebben we een schriftelijke felicitatie vanaf Paleis Noordeinde van koning Willem-Alexander en van de Commissaris van de Koning van de provincie Gelderland uit Arnhem ontvangen.” Daarnaast kregen Dirk en Bertha nog vele andere felicitaties. “En dat doet ons goed in deze tijd nu we bijna niet van huis komen. Hopelijk duurt dat niet zo lang meer. Want dan kunnen we weer op familiebezoek bij onze vier kinderen, negen kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De jongste is net drie weken oud”, zo besluit Dirk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden