Het zwembad opent rekening houdend met de verschillende maatregelen die in het protocol voor de zwembadbranche staan beschreven. Foto: PR
Het zwembad opent rekening houdend met de verschillende maatregelen die in het protocol voor de zwembadbranche staan beschreven. Foto: PR

Zwembad in de Dennen opent haar deuren

VORDEN – Ondanks de RIVM-maatregelen die opgelegd worden vanwege de coronacrisis lukte het zwembad In de Dennen om het zwembad op korte termijn te openen. Men houdt uiteraard rekening met de verschillende maatregelen die in het protocol voor de zwembadbranche staan beschreven. “Al met al is het een hele uitdaging om de opening voor elkaar te krijgen. We doen er alles aan om te zorgen dat onze trouwe bezoekers ook dit jaar – veilig - gebruik kunnen maken van ons mooie zwembad”, aldus voorzitter Marion van Beelen van Stichting Zwembad In de Dennen.

Woensdag 20 mei werd er tussen 7.00 en 8.00 en 8.30 en 9.30 uur proef gedraaid met ‘baantjes’ zwemmen en vanaf donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) kon men gebruik maken van het zwembad door vanaf dinsdag een reservering te plaatsen via de website www.zwembad-indedennen.nl.

“Dat we gebonden zijn aan allerlei maatregelen en belemmeringen maakt het extra ingewikkeld. Het betekent dat we vanaf de opening werken met een rooster waarin we twee verschillende doelgroepen onderscheiden”, aldus Marion van Beelen. Doelgroep 1: Dit zijn de zwemmers vanaf dertien jaar, zij mogen uitsluitend baantjes zwemmen in het diepe bad. Er mogen maximaal 48 zwemmers tegelijk naar binnen. Voor deze zwemmers reserveren we tijdsblokken van zestig minuten (een uur). Doelgroep 2: Dit zijn kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar die in het bezit van een zwemdiploma. Zij mogen in blokken van 120 minuten (twee uur) zwemmen en spelen in het diepe en het ondiepe bad. Deze kinderen mogen ook spelen op de zonneweide. Er mogen 150 kinderen tegelijk ‘binnen de poort’ zijn. Dit aantal maakt toezicht door de toezichthouders goed mogelijk. Houd er rekening mee dat volwassenen en dus ook ouders tijdens het speelblok niet op het terrein worden toegelaten.

Rooster
Zwembad In de Dennen werkt wekelijks met een rooster waarin bloktijden van één of twee uur worden aangegeven. Tussen de bloktijden door worden de verschillende ruimtes schoongemaakt volgens een vastgesteld protocol. Dat betekent dus ook dat iedereen het zwembad terrein af moet als de bloktijd afgelopen is (zie hiervoor de link op de website).

Reserveren
Nieuw is ook de kaartverkoop. Het zwembad verkoopt geen kaartjes aan de kassa. De zwemmers kunnen het gewenste blokuur via de website www.zwembad-indedennen.nl reserveren en direct ook online het kaartje betalen. Op die manier worden rijen bij de kassa en het gebruikelijke betalingsverkeer voorkomen. (Zie hiervoor de link op de website).

Men kiest ervoor om alleen met mooi weer open te zijn, dit om energie- en arbeidskosten te besparen. Per dag wordt beslist of het zwembad wel of niet opengaat. Vier dagen van te voren zet men dit op de website. Zodra duidelijk is dat het zwembad - over vier dagen- open gaat, is het pas mogelijk een kaartje te kopen via de website (zie hiervoor de kink op de website wanneer het zwembad echt open is).

Abonnement
Het zwembad werkt dit jaar uitsluitend met losse kaartjes, dat betekent dat er dit seizoen geen abonnementhouders worden toegelaten. Iedereen die in de voorverkoop een abonnement heeft gekocht, krijgt desgewenst het abonnementsgeld terug. Voor het zwembad is dit een grote verliespost. Daarom verzoekt het zwembad aan de abonnementhouders om het abonnementsgeld niet terug te vragen. Het abonnement is dan volgend jaar – zonder prijsverhoging – wel geldig. Tot slot kunnen liefhebbers van het zwembad uiteraard overwegen om het abonnementsgeld aan het zwembad te schenken. De abonnementhouders die online hun abonnement hebben gekocht, worden door het zwembad zelf benaderd. Abonnementhouders die bij de kassa een abonnement hebben gekocht, kunnen telefonisch contact opnemen met het zwembad.

Horeca
In mei is de horeca gesloten. Het zwembad hoopt per 1 juni de terrassen weer te kunnen openen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden