De boerentuin van Landgoed Reigersvoort. Foto: PR
De boerentuin van Landgoed Reigersvoort. Foto: PR

Landgoed Reigersvoort geopend tijdens pinksterweekend

TOLDIJK - Precies daar waar de voormalige gemeenten Steenderen, Hengelo, Zelhem en Hummelo elkaar raken ligt, sinds 2007, het landgoed Reigersvoort. Ofwel daar waar de Hengelose beek samenkomt met de Grote beek. Het landgoed is na telefonische reservering geopend tijdens het pinksterweekend, van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni.

De afgelopen jaren het bezochten veel bezoekers het landgoed met Hemelvaartdag tot en met het weekend vanwege de Kunst4daagse en de open tuinen dagen. Helaas moesten deze activiteiten dit jaar worden afgelast in verband met de corona-crisis. Ook de IVN wandeling naar de orchideeën vindt dit jaar geen doorgang.

Na aanmelding welkom
Na overleg met de gemeente Bronckhorst bleek het toch mogelijk om, zij het met enige aanpassingen, open te gaan. Landgoed Reigersvoort is deze drie dagen geopend van 10.00 uur ‘s morgens tot 17.00 uur ’s middags. Iedereen is welkom nadat telefonisch, via telefoonnummer 06-19848620, een afspraak is gemaakt. Belangstellenden kunnen ook een email sturen naar Arie Gouka, ajgouka@gmail.com waarna hij terugbelt. Per uur kunnen tien mensen op bezoek komen.

Landgoed Reigersvoort
Het landgoed is 7,5 hectare groot. Rond de woonboerderij is een ‘boerentuin’ aangelegd van circa 3000 vierkante meter. De beplanting is behalve op vorm en kleur, geselecteerd op aantrekkelijkheid voor bijen en vogels. In de tuin is, in harmonie met elkaar, keramiek opgesteld van Anneke van der Meer. Ook het atelier van Anneke kan bezocht worden. Het landgoed bestaat verder uit 5 hectare weiland, een boomgaard van één hectare met 100 fruitbomen van oude rassen en 1,5 hectare natuur. Op een deel van het terrein bloeien vele wilde orchideeën. De tuin en de keramische objecten kunnen zelf worden bekeken. Voor bezoekers die het landgoed willen bekijken, inclusief de orchideeën, worden er om 11.00 uur en om 15.00 uur rondleidingen georganiseerd. Deze duren ongeveer een uur en daarvoor is een redelijke mobiliteit vereist.


ajgouka@gmail.com

06-19848620

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden