God schept de dieren; een schilderij van de Italiaanse schilder Rafaël (Raffaello Sanzio, 1483 - 1520). Foto: PR
God schept de dieren; een schilderij van de Italiaanse schilder Rafaël (Raffaello Sanzio, 1483 - 1520). Foto: PR (Henny van Rij)

Dieren van Gods schepping

Thematentoonstelling Heiligenbeeldenmuseum

KRANENBURG - Het Heiligenbeeldenmuseum opent op 1 juni zijn deuren weer, dat gebeurt uiteraard volgens de richtlijnen uit het protocol van de Museumvereniging.

In de thematentoonstelling Dieren van Gods schepping is er veel aandacht voor de dieren uit de Bijbel. Ook worden dieren getoond die als attribuut bij bepaalde dieren horen. In het christendom zijn veel kunstuitingen met dieren te zien. Ook zijn er prachtige platen te bewonderen over Gods schepping. De positie van het dier in het christendom wordt belicht. Kijkend naar de Ark van Noach zijn ze dat natuurlijk allemaal, maar het museum kan helaas niet volledig zijn, want daar is het te klein voor! Het is te zien in het in het Kranenburgse kerkgebouw gevestigde museum. De tentoonstelling ‘Mysterieuze Kruisgang’ die op de planning stond, is verplaatst naar 2021.

Het Heiligenbeeldenmuseum, Ruurloseweg 101 in Kranenburg/Vorden is geopend in de maand juni op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Vooraf aanmelden, tijdens de openingsuren, is noodzakelijk. Toegangsprijs vanaf 13 jaar is 6 euro; de Museumkaart is geldig. Vanaf 1 juli kan de situatie wijzigen, zie hiervoor de website.


0575-55 64 88 (alleen tijdens openingstijden)

heiligenbeeldenmuseum.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden