VIDEO

Vorden genomineerd voor de titel 'Mooiste dorp van Nederland'

VORDEN - In de Kampioen (een tijdschrift van de ANWB dat tienmaal per jaar verschijnt) van afgelopen februari schreef de ANWB de verkiezing van de allermooiste dorpen van Nederland uit. Na het tellen van bijna dertigduizend stemmen is een selectie van de vijftig allermooiste dorpen gemaakt en Vorden zit hierbij.

Uit deze vijftig dorpen kiest een deskundige jury, bestaande uit experts van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de ANWB, de top-vijf en het allermooiste dorp van Nederland. De top-vijf wordt begin september bekendgemaakt en krijgt uitgebreide aandacht in de Kampioen van die maand. De vijftig allermooiste dorpen van Nederland worden opgenomen in een boek, dus ook Vorden. Hierin worden deze plaatsen beschreven met aandacht voor de bijzonderheden, die ze zo uniek maken en veel foto’s.

Film
Van de ANWB kwam, met de heugelijke mededeling dat Vorden genomineerd is, het verzoek aan de gemeente om hen te laten zien waarom Vorden tot de top vijf zou moeten gaan behoren. Daarop vroeg burgemeester Besselink Vordenaren René Jak, Harry Jansen, Martien Pater, Liesbeth Geubels, Grieto Zeeman, Maarten Smit, Boudewijn de Bakker en Michael Bink om mee te denken over een mooi promotiefilmpje, dat inmiddels opgestuurd is, voorzien ook van een promotietekst en veel foto’s.

Hiervoor was slechts kort tijd en door corona kon men er niet veel op uit. Maar met Vordenaren en filmers Fons en Ineke Rouwhorst is met onder andere beelden uit hun prachtige film ‘Ode aan Vorden’ en wat nieuwe shots een Bert Haanstra-achtige vertelling gemaakt die de ANWB hopelijk enthousiast maakt. Nu is het afwachten tot september.

Bekijk het filmpje waarin natuurlijk het gezellige centrum, de vele evenementen, prachtige natuur en cultuur, de kastelen, de rust die er te vinden is en de mogelijkheden op sportief gebied en om heerlijk te slapen aangestipt worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden