Genieten van de tuinen van Kasteel De Wildenborch. Foto: PR
Genieten van de tuinen van Kasteel De Wildenborch. Foto: PR ( )

Tuinen De Wildenborch open met Pinksteren

‘Coronaproof’ wandelen in romantische sferen

VORDEN - Tuinliefhebbers en wandelaars kunnen tijdens het pinksterweekend op zondag 31 mei en maandag 1 juni genieten van een wandeling langs de bloemenpracht in de romantische tuinen van Kasteel De Wildenborch in Vorden.

De tuinen, in de negentiende eeuw aangelegd in Engelse landschapsstijl, bevinden zich direct achter het kasteel en zijn slechts enkele dagen per jaar geopend. Met de borders in bloei, het strak gemaaide gras en de bomen in hun blad, liggen de tuinen er op hun mooist bij.

Tijdens de wandeling treft men zeldzame tuinbeelden aan, zoals het zeventiende-eeuwse beeld van Daphne en Apollo, en monumentale bomen waaronder een twee eeuwen oude ‘Libanonceder’. Een ware lust voor het oog en een welkome activiteit in deze lastige periode.

Door gemeente Bronckhorst is toestemming verleend voor het openstellen van de tuinen. Vanzelfsprekend gelden hierbij de huidige corona-maatregelen en staat de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers voorop. Vandaar dat de opzet anders is dan tijdens voorgaande edities van de Open Tuinendagen. Zo is er dit jaar geen streekmarkt, geen kabouterroute en blijft het koetshuis gesloten. Koffie en thee worden dus niet geschonken.

De route start bij het grote toegangshek en is uitgezet in één richting. Bij de kassa wordt gevraagd om met pinpas of mobiel te betalen, bij voorkeur contactloos. Bezoekers dienen verder te allen tijde de aanwijzingen op de borden en van de toezichthouders op te volgen.

De tuinen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 6,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis). Alle inkomsten komen ten goede aan het tuinonderhoud. Parkeren is gratis en gebeurt op aanwijzing van de parkeerregelaars. Honden zijn helaas niet toegestaan, ook niet aangelijnd.

Kasteel De Wildenborch is gelegen tussen Lochem en Vorden, aan de Wildenborchseweg 20 (7251 KG) in Vorden.


www.wildenborch.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden