Scott Deroue. Foto: Damon Teerink
Scott Deroue. Foto: Damon Teerink

Hamove leden komen op snelheid in Assen

HENGELO/ASSEN - De Hamove-leden Scott Deroue en Victor Steeman hebben woensdag 27 mei een uitstekende testdag gehad op het TT Circuit Assen. Tijdens de trainingsdag, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Motor Vereniging (KNMV), mochten de toprijders van Nederland die uitkomen in het Wereldkampioenschap (WK) en de Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft, het Internationale Duitse kampioenschap (IDM) hun eerste meters van dit seizoen maken.

Voor de testdag van de KNMV maakte Scott Deroue al twee keer trainingsmeters met zijn Kawasaki Ninja 400 op de TT Junior Track in Assen. Woensdag 27 mei kon het echte werk beginnen, met de eerste test van MTM Kawasaki MotoPort team in 2020. Tijdens deze trainingsdag van de KNMV was er veel rijtijd verdeeld over vijf sessies.

De 24-jarige coureur gebruikte de eerste sessie om in het ritme te komen. Vervolgens werden de nieuwe slickbanden gemonteerd, die vanaf 2020 nieuw zijn in het World Supersport 300 kampioenschap. Voorheen werd er gereden met profielbanden. Deroue maakte een onschuldige schuiver in Mandeveen, maar dat was eigenlijk het enige minpuntje van de dag.

Deroue wist samen met het MTM Kawasaki MotoPort flinke stappen te maken. Het goede gevoel op de motor resulteerde in snelle rondetijden. Wanneer de eerste races gaan plaatsvinden is nog onbekend, maar het MTM Kawasaki MotoPort team heeft in juni en juli meer testdagen gepland om zich zo optimaal voor te bereiden wanneer het seizoen echt gaat beginnen. Scott Deroue: “Het was fijn om weer op het grote circuit te mogen rijden. We hadden veel rijtijd en vanaf de tweede sessie gingen de tijden snel omlaag. Daar was ik echt wel tevreden mee. We hebben met de nieuwe slicks gereden en daarmee hebben we ook stappen voorwaarts gezet. Het was een goede dag en ik kijk uit naar de komende tests!”

Victor Steeman, uitkomend voor Lentink Sports Racing had eveneens een uitstekende testdag. Victor: “Het was wel weer even wennen, zeker ook met de Yamaha R6 op het nieuwe asfalt in Assen. We hebben veel kunnen testen en de sessies gebruikt om weer ritme op te doen, want dit is toch wat anders dan een Supermoto-training. Dat was het belangrijkste voor vandaag en dat is goed gelukt!”

Naast deze heren kwam ook onder andere WK Superbikerijder Michael van der Mark in de baan. Hij moest het wel zonder zijn wedstrijdmachine doen en reed op een standaard Yamaha R1M. Dat deze motor ook snel was liet hij aan de rondentijden zien. De tijden waren maar zo’n drie tot vier seconden langzamer dan op zijn wedstrijdmotor.

Naast bovengenoemd trio reden onder ander Ricardo Brink, Zonta van den Goorbergh, Jeroen Hilster, Danny van der Sluis en Collin Veijer mee. De deelnemers waren blij dat ze kans aangeboden hadden gekregen door de KNMV.

In het weekend van 5 t/m 7 juni kunnen alle rijders uit de OW Cup weer vol op aan de bak op het TT Circuit. Veel regionale rijders zullen daar hun eerste opwachting maken dit seizoen. Door de corona-maatregelen is het helaas niet toegankelijk voor het publiek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden