Lennart Schoppers (l.) en Yoshi Berends van Circus Lorelly. Foto: Peter Walhof
Lennart Schoppers (l.) en Yoshi Berends van Circus Lorelly. Foto: Peter Walhof

Circus Lorelly in onzekerheid over voorstellingen herfstvakantie

VORDEN - De ondernemers Yoshi Berends en Lennart Schoppers, beide woonachtig in Vorden, zijn er al het hele jaar druk mee: de voorstellingen in de herfstvakantie van hun eigen circus. Voor het vierde jaar geeft het kleinschalige circus voorstellingen in de circustent voor alle Vordenaren. Tenminste, dat is de bedoeling. Door de uitbraak van het corona-virus is het nog maar zeer de vraag of de voorstellingen door kunnen gaan.

“De bedoeling is om dit jaar een samenwerking aan te gaan met de COOP supermarkt in Vorden”, vertelt Yoshi Berends trots. “Bezoekers van de COOP kunnen dan zeer voordelig naar een voorstelling van ons circus.” “Hierdoor hebben wij flink kunnen investeren”, vult Lennart Schoppers aan. “De tenten, het decor, maar ook het programma gaat alle andere jaren overtreffen. Maar misschien komt er dit jaar helemaal geen circus in Vorden, dat vinden wij erg jammer.”
Toch snappen de ondernemers de risico’s en daarom ook de maatregelen die genomen zijn door het kabinet. Ondanks dat de circustent groter zal zijn dan voorgaande jaren, kunnen zij toch maar maximaal 45 bezoekers kwijt als de ‘1,5 meter afstandregel’ in acht genomen moet worden. “Dat aantal is voor ons onmogelijk, gezien de te verwachtte toeloop op de voorstellingen”, legt Yoshi uit. “Je zou dan de hele week drie voorstellingen per dag moeten geven, dat is kostentechnisch onmogelijk.”
Lennart vertelt dat er daarmee vele extra kosten komen, die niet te genereren zijn uit de kassa. “We zullen dan dus een jaar moeten wachten.”
Natuurlijk komt het circus dan in 2021 terug met een geheel nieuw programma met dezelfde klasse en sfeer die voor dit jaar bedoeld zou zijn. Het is nu afwachten wat de maatregelen gaan worden voor evenementen na 1 september. Van daaruit besluit het circus om de voorstellingen wel of niet door te laten gaan.

Positief
Ondanks alles blijven de heren positief. Nu er helemaal geen optredens zijn, hebben ze veel tijd gehad om rekwisieten en decorstukken op te knappen en van een nieuwe verflaag te voorzien.

Gelukkig zijn de maatregelen wat versoepeld en dat bracht de heren op een leuk idee. “Als de mensen niet naar het circus kunnen komen, komen wij wel naar hen toe”, vertellen ze enthousiast. “We hebben een voorstelling gemaakt die leuk is voor kinderen en ongeveer een half uur duurt. Hij wordt gespeeld door onszelf; Lennart als Clown Frasco en Yoshi als spreekstalmeester. De show geven we gewoon bij de kinderen thuis in de achtertuin. Natuurlijk houden we afstand en houden ons aan alle richtlijnen”, vertelt Lennart.
Beiden willen niet veel over de inhoud verklappen, maar zeker is dat er een hoop in gelachen gaat worden. “We denken wel dat de voorstelling voor alle basisschool kinderen leuk gaat zijn, voor op een verjaardag, een ander feestje, of gewoon om de zomer te vieren.”
Iedereen die interesse heeft in een voorstelling bij hen thuis, kan contact opnemen met het circus.


www.circus-lorelly.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden