Elisabeth Remmelink in een van de hotelkamers bij een kunstwerk van Henk Hulshof: “Het werk moet me een goed gevoel geven en de ruimte net wat meer karakter.” Foto: Bas Weetink
Elisabeth Remmelink in een van de hotelkamers bij een kunstwerk van Henk Hulshof: “Het werk moet me een goed gevoel geven en de ruimte net wat meer karakter.” Foto: Bas Weetink

‘Kunst geeft karakter aan onze hotelkamers’

Moderne kunstwerken van onder andere lokale kunstenaars

Door Ceciel Bremer

HUMMELO – Van je huis een thuis maken is voor sommigen een hele opgave. Want wat hang je aan de muur? Diezelfde vraag stelde Elisabeth Remmelink, eigenaar van Hotel Café Restaurant De Gouden Karper in Hummelo, zich bij de herinrichting van haar hotelkamers. Ze wilde iets anders, iets uit de streek, en koos voor kunstwerken van Kunst of Art.

Het karakteristieke monumentale pand uit 1642 waarin Hotel Café Restaurant De Gouden Karper is gevestigd, ademt een nostalgische sfeer. “In ons restaurant en het café dat sinds 1 juni weer geopend is, hebben we van alles aan de muur hangen dat een bepaalde geschiedenis heeft. Dat past bij de inrichting van ons bedrijf”, vertelt Elisabeth Remmelink. Tien jaar geleden nam ze het familiebedrijf van haar ouders over. Een paar jaar later besloot ze drie van de in totaal twaalf hotelkamers te verbouwen en opnieuw in te richten. Elisabeth: “De hotelkamers kregen een moderne uitstraling, elke kamer in een andere kleur. En toen moest er nog iets aan de muur. Van een hotelinrichter krijg ik meestal een voorspelbaar voorstel. Ik wilde graag iets anders en iets wat hier uit de streek komt. Privé had ik al goede ervaringen met Rick en Mike Hulshof van Kunst of Art die moderne kunstwerken in hun collectie hebben, ook van kunstenaars uit de regio, en dus nodigde ik ze uit om onze hotelkamers van kunst te voorzien.”

Passende kunstwerken
Op de drie hotelkamers hangen nu drie heel verschillende schilderijen. Bij de keuze daarvan heeft Elisabeth zich volledig laten adviseren door de broers Hulshof. “Zij hebben de ruimte bekeken en advies gegeven. De kamers hebben elk een andere kleur, daar hebben ze de kunstwerken goed op afgestemd, vind ik. Het ziet er heel mooi uit.” En daar zijn haar hotelgasten het roerend mee eens. Al meerdere keren hebben haar gasten gevraagd waar de kunstwerken vandaan komen en wees Elisabeth ze de weg naar het monumentale kerkje in Laag-Keppel; één van de twee locaties waar Kunst of Art haar kunstuitleen heeft gevestigd.

Eigen identiteit
Bij een van de drie hotelkamers zie je bij binnenkomst meteen het schilderij hangen. “Het is helemaal niet groot maar het is een heel sfeervol plaatje. Dat doet wat met je”, vindt Elisabeth. ”De kamers hebben elk een andere stijl en dat wordt versterkt door het schilderij; ze geven iedere kamer zijn eigen identiteit, een eigen karakter. Ze hangen er inmiddels al zeven jaar en passen zo goed dat ik ook niet de neiging heb om ze in te wisselen. Misschien kan ik ze trouwens al wel aanschaffen…”, denkt ze hardop.

Ophangservice
Kunst lenen en tegelijkertijd een bedrag sparen om het op den duur te kunnen kopen, een goed advies, inwisselen wanneer je maar wilt, en de ophangservice maken dat Elisabeth de werkwijze van Kunst of Art als heel prettig ervaart. “Ik heb geen verstand van kunst en verdiep me er niet in. Het werk moet me een goed gevoel geven en de ruimte net wat meer karakter. Dan word ik er blij van”, vat ze haar mening samen. “In de toekomst willen we graag nog meer hotelkamers verbouwen en herinrichten. Het is nu nog wat onzeker om zo’n investering te doen maar het is wel mijn wens. En dan komt er absoluut weer kunst aan de muur.”

Meer informatie? Bel 06- 304 029 38 of bezoek de galerie/kunstuitleen aan de Hummeloseweg 4 in Laag-Keppel, of Nieuwstad 57-61 in Zutphen.


www.kunstofart.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden