Normaal werkt op gemak aan nieuwe cd

Ojadasawa? Nee hoor, er wordt nu echt gewerkt aan een nieuwe cd van Normaal in oude bezetting, met Tim Kelder voor wijlen Jan Manschot. Hier allen op de hoes van 'Ojadasawa' uit 1978.
Ojadasawa? Nee hoor, er wordt nu echt gewerkt aan een nieuwe cd van Normaal in oude bezetting, met Tim Kelder voor wijlen Jan Manschot. Hier allen op de hoes van 'Ojadasawa' uit 1978.

AALTEN/ACHTERHOEK - Bennie Jolink liet zich enkele maanden geleden al ontvallen dat er nog het nodige van hem te verwachten valt. Zo werkt hij aan een boek ‘Normale verhale’, met het verhaal Normaal vanuit zijn eigen perspectief, bovendien door hemzelf geschreven, maar ook muzikaal is Jolink weer creatief. Niet alleen voor soloprojecten, maar ook met zijn muzikale makkers van het eerste uur: Willem Terhorst en Ferdy Jolij, aangevuld met Timo Kelder, in plaats van de overleden drummer Jan Manschot. Een nieuwe cd van Normaal in oerbezetting dus. De anhangers zullen hier enorm blij mee zijn want de boerenrockformatie is nog steeds mateloos populair, met name ook in deze bezetting.

Door Henri Walterbos

“Ik denk ook dat de anhangers dit wel mooi zullen vinden,” verwacht bassist Willem Terhorst. “We zijn al een paar weken bezig met elkaar. Repeteren en opnemen. Bennie, Ferdy, Timo en ik, als Normaal zijnde. We gaan zestien nummers opnemen waarvan twaalf nummers waarvan wij vinden dat ze de beste zijn, op de nieuwe cd komen.”

De insteek wijkt iets af van het proces van voorgaande cd’s laat Wimken van Diene, zoals de anhangers van het eerste uur hun held kennen, weten. “Het wordt een cd met muziek die wij zelf mooi vinden. Dat hebben we altijd al wel gedaan natuurlijk, maar we lieten ons toch wel iets beïnvloeden door wat de mensen mogelijk het leukste zouden vinden. Nu alleen maar nummers waar we met zijn vieren honderd procent achter staan.”

Allen leveren ze nummers aan. “We schrijven hier ieder apart nummers voor. De meeste nummers zijn er al. Een stuk of tien, twaalf nummers hebben we al wel. We hebben allemaal nog wel nieuwe nummers liggen. Ik heb ook een hoop nummers maar ik begin eerst met één nummer. Als dat goed gaat en het bevalt, dan gaan we verder met het volgende. We pakken ze één voor één aan.”

De opnames vinden plaats in de schuur bij Bennie Jolink thuis in Hummelo. “Hij heeft een schuur helemaal ontruimd die volledig als studio is ingericht. Daar kun je ook goed anderhalve meter uit elkaar zitten.” Wanneer de cd uitkomt is nog niet bekend. “We nemen alle tijd.”

Of optreden voor grote menigten er weer inzit, durft Willem niet te zeggen. “Dan moet er geloof ik eerst een vaccin zijn. Ik mis het wel enorm. Optreden is het mooiste wat er is. Het samenspelen is ook erg fijn. Met een stel kornuiten samen spelen en naar elkaar luisteren, wat ga jij doen, wat doe ik? Dat is barstens mooi. Vooral omdat we met elkaar een beste bult ervaring hebben. Dan kun je dat mooi invullen.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden