Bestuurslid Anne-Mieke Jansen op de Haar van Stichting Welzijn Vorden overhandigt een van de vrijwilligers een tas met fruit. Foto: PR.
Bestuurslid Anne-Mieke Jansen op de Haar van Stichting Welzijn Vorden overhandigt een van de vrijwilligers een tas met fruit. Foto: PR.

Stichting Welzijn Vorden verrast vrijwilligers met fruit

VORDEN - De Stichting Welzijn Vorden vond dat de vrijwilligers vanwege de corona-perikelen wel een hart onder de riem gestoken mochten krijgen. Daarom is het bestuur er op dinsdag 23 juni op uitgetrokken om hen een tas met fruit te bezorgen. De geste werd, gelet op de reacties, bijzonder op prijs gesteld.

Sinds de uitbraak van het virus hebben de vrijwilligers van Stichting Welzijn Vorden geen activiteiten meer kunnen verrichten. “Dat is niet alleen triest voor de mensen die wekelijks bezoek krijgen van een vrijwilliger, die de taak van een mantelzorger komt verlichten. Ook de vrijwilligers zelf die zich verantwoordelijk voelen voor hun cliënten vragen zich soms af waarom zij niet gewoon hulp zouden kunnen bieden”, zegt voorzitter Bert Brandenbarg van Stichting Welzijn Vorden.
Het bestuur van de organisatie is echter van mening dat hier geen enkel risico mag worden gelopen. Uiteraard worden de aanwijzingen die van hogerhand worden verstrekt opgevolgd. Het gaat hierbij immers om een uiterst kwetsbare groep. Dit geldt ook voor de activiteit Ontmoeting en Dagbesteding, ook al zou daar wellicht de anderhalve meter regel gehanteerd kunnen worden. Toch is ook hier het risico van besmetting te groot.
Bert Brandenbarg: “Bovendien worden de meeste deelnemers van huis opgehaald door de vrijwilligers van de vervoersdienst. De anderhalve meter kan dan zeker niet worden gehandhaafd. Ook het maandelijkse koffie-uurtje, dat normaal op de eerste van de maand in de ontmoetingsruimte van het Kulturhus wordt gehouden, kan nog geen doorgang vinden. En wat te denken van het fietstochtje waar een aantal bewoners van de Wehme wekelijks naar uitkijkt. De vorig jaar aangeschafte nieuwe duofiets moet, tot groot verdriet van de duofietsers, op stal blijven. Dansen, het wekelijkse plezier voor twee, mag ook nog niet. Dat geldt ook voor koersbal of op mooie zomerse dagen jeu de boules, en sport en spel.”

Repaircafé
Een andere activiteit van de Stichting Welzijn Vorden kan ook nog niet herstarten. Het repaircafé, dat in januari onderdak kreeg bij Kringloopwinkel De Werf, moet nog wachten met de kleine reparaties en de ondersteuning van degenen die problemen hebben met hun computer. Ook de cursussen die worden gegeven kunnen vooralsnog geen doorgang vinden. “Onze hoop is thans gevestigd op het najaar”, aldus Brandenbarg.
De kunstbus zal dit najaar en winter niet rijden. Theater De Hanzehof in Zutphen, waar de meeste voorstellingen worden gehouden, heeft namelijk voor het komende seizoen nog geen programma.

Teleurstelling
Het bestuur van Stichting Welzijn Vorden begrijpt de teleurstelling van de vrijwilligers. “De onderlinge band tussen velen van hen is losgesneden.” Met de fruittas van vorige week wilde het bestuur daarom nog eens extra laten blijken hoe hun betrokkenheid op prijs wordt gesteld.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden