Het bestuur van Stichting Heavensride, v.l.n.r.: Voorzitter Ben Albers, Arjan Mombarg, Ferdy Klein Brinke en Mariëlle Klein Brinke. Foto: Nade Mombarg
Het bestuur van Stichting Heavensride, v.l.n.r.: Voorzitter Ben Albers, Arjan Mombarg, Ferdy Klein Brinke en Mariëlle Klein Brinke. Foto: Nade Mombarg

Vordense fietsers genieten tijdens alternatieve Heavensride

Algemeen

VORDEN - Door corona ging een streep door de tweede editie van de Heavensride. Afgelopen vrijdag stapten toch een flink aantal fietsers op de fiets om hun overleden dierbaren te herdenken.

Zo koos het bestuur van Stichting Heavensride voor een alternatieve route van 266 km richting de Betuwe. Mariëlle Klein Brinke vertelt: “We zouden dit jaar eigenlijk met alle deelnemers naar ‘De Kluis’ op de Sjaasberg fietsen. Deze bestemming in Limburg verdient het om met een grote groep mensen te beleven. Daarom hebben we deze locatie gereserveerd voor volgend jaar.”

Bestuurslid Ferdy Klein Brinke had daarom een alternatieve route gecreëerd. Letterlijk werd de Heavensride gefietst: de doorkruiste plaatsen vormden samen de naam van de stichting. Zo werd de tocht gestart in Hengelo om vervolgens de route te vervolgen naar Ellecom, Arnhem, Velddriel waarna het toepasselijke plaatsje Engelen werd bezocht.

Hier werd er genoten van een welverdiende heerlijke pastamaaltijd. Door de hitte moesten de bidons regelmatig worden bijgevuld. Na de pauze werden vervolgens Nuland, Schaijk, Ravenstein, Ijzendoorn, Dodewaard en tenslotte Elst aangedaan. “Door de warmte was het niet zo heel lange rondje, toch echt wel afzien. We moesten goed opletten dat we genoeg bleven drinken”, aldus bestuurslid en ex-topsporter Arjan Mombarg.

Stilstaan bij dierbaren
Niet alleen het bestuur zat op de fiets. Ook veel andere ‘Heavensriders’ stapten deze dag alsnog op de fiets. “Hoe bijzonder is het dat veel mensen alsnog een eigen alternatieve Heavensride hebben gereden. Het geeft aan hoe belangrijk het is om stil te staan bij de dierbaren die je bent verloren”, weet Mariëlle Klein Brinke, die dit jaar opnieuw reed ter nagedachtenis van haar hartsvriendin Marije.

Onder meer veel leden van de heren- en damesgroepen van de VRTC de Achtkastelenrijders stapten op de fiets voor hun eigen route, inclusief supporters en verzorging onderweg. Wilco Klein Nengerman uit Vorden leverde een extreme prestatie door op zijn handbike 200 km te fietsen, hierbij begeleid door een geweldig team.

Nagenieten op terras
Veel teams finishten ’s avonds op het terras van De Herberg in Vorden om daar op gepaste (1,5 meter) afstand met een koel drankje na te genieten en praten. Voorzitter Ben Albers: “Al deze mooie initiatieven geven ons nog meer motivatie om er volgend jaar een fantastische editie van te maken. En dan uiteraard ook met als doel een prachtig bedrag op te halen voor Het Hospice Zutphen en Noaberhulp! Daar gaan wij voor!”.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant