Bijen Educatiecentrum Vorden. Foto: PR
Bijen Educatiecentrum Vorden. Foto: PR

Open tuinendag bij Bijen Educatiecentrum

Algemeen

VORDEN - Wel eens een koekoekshommel of de Klokjesbij gezien? In de tuin van Bijen Educatiecentrum Vorden aan de Lindeseweg 2 komen vele soorten wilde bijen voor. Deze soorten zijn minder bekend dan de honingbij maar net zo belangrijk voor de bestuiving van (wilde) planten. Op zondag 12 juli van 12.00 tot 16.00 uur is de 6000 m2 grote demonstratietuin geopend.

Naast de prachtige vaste plantenborders en bloemenweides vol met bij-vriendelijke bloemen zijn er bijenhotels, een bijenkast en hangkorf te bekijken. Doe er inspiratie op om de eigen tuin bij-vriendelijk te maken. Wie vragen heeft over bijen, krijgt antwoorden in de informatiestand. Tevens zijn er allerlei boeken, zoekkaarten en kweektuintjes te koop. Bij mooi weer is het terras geopend waar een kopje koffie/thee met wat lekkers kan worden geserveerd. Een bezoek aan deze tuin is mooi te combineren met een wandeltocht of fietstocht door Landgoed de Kieftskamp.
Info: 0575-469832. Aanmelding is aanbevolen.


www.bijenstichting.nl/open-tuinendagen-2020

Vaste plantenborders met bij-vriendelijke bloemen en bijenhotels bij het Bijen Educatiecentrum Vorden. Foto: Jaap Molenaar
Bijen Educatiecentrum Vorden. Foto: Jaap Molenaar

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant