De Kei waar onder meer de schilderijen van Vordenaar Frans Berentsen de komende tijd de binnenmuren sieren. Foto: PR
De Kei waar onder meer de schilderijen van Vordenaar Frans Berentsen de komende tijd de binnenmuren sieren. Foto: PR

Frans Berentsen exposeert in de Kei

STEENDEREN - Naast dat per 1 juli weer verschillende activiteiten in de Kei in Steenderen, met gepaste regels, plaatsvinden, hangen er vanaf 6 juli ruim vijftig kunstwerken, gemaakt door drie kunstenaars. De schilderwerken zijn in diverse stijlen en technieken. Ook is er een variatie aan onderwerpen. De kunstenaars zijn naast de Steenderense dames H. Hendriks en Jacqueline Jansen, Frans Berentsen uit Vorden.

De nu 91-jarige mevrouw Hendriks, woonachtig in het naast de Kei gelegen de Bongerd, heeft pas op latere leeftijd het schilderen ontdekt. De afgelopen drie jaar heeft zij les gehad van Jehad Taisan in de Kei. Daarom verdiende zij als eerste een plaatsje in de Kei met haar gevarieerde collectie schilderijen.
Jaqueline Jansen schildert al een aantal jaren met veel plezier kinderkamerkunst. Daarbij moet men denken aan nageschilderde geboortekaartjes op klompjes, kapstokken of meetlatten. In de Kei hangen schilderijen op MDF. Een keur aan prachtige felle kleuren zijn in de Kei te bewonderen.

De kunstschilderstalenten van Frans Berentsen zijn pas sinds kort aan het licht gekomen, hoewel ze bij de Kei al wel een vermoeden hadden moeten hebben toen Frans als medewerker van schildersbedrijf Wolbrink het binnenwerk van het Steenderense ontmoetingscentrum schilderde. Het resultaat van het bijzondere talent van Frans valt nu ook in de Kei te bewonderen.

Iedereen is welkom om in de kunstwerken te komen bekijken, de verbouwde Kei te bewonderen en een kopje koffie te drinken op anderhalve meter. Elke weekdag is de Kei geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Soms ook in de avond. In de toekomst zullen de openingstijden verder verruimd worden, hou daarvoor de website in de gaten.

https://dekeisteenderen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden