Info-object bij Weustenenks-vonder. Foto: Willemijn Colenbrander
Info-object bij Weustenenks-vonder. Foto: Willemijn Colenbrander

Informatie-objecten voor het Bilderspad in Vorden

VORDEN - Langs het in juni 2019 geopende Bilderspad in Vorden zijn recent vier informatie-objecten geplaatst. Deze objecten geven wandelaars informatie over de bijzondere plekken waarlangs de route ze voert.

De door de Vordense kunstenaar Floris Brasser ontworpen en in hout uitgevoerde objecten, zijn te vinden bij de gracht rond kasteel Vorden en bij de voormalige watermolen behorende bij het kasteel. Op het landgoed Hackfort staan ze bij Weustenenks-vonder en bij de Enzerinkweide aan de Riethuisweg, vlakbij de Veengoot. De info-objecten zijn prachtig ingepast in de natuur en vormen een verrijking van het inmiddels al volop ontdekte Bilderspad.

Elk object beschrijft en toont het bijzondere van de plek, gezien door de bril van de kunstenaar, de landschapsschilder Johannes Warnardus Bilders. Door middel van een QR-code kan direct contact worden gemaakt met de bijbehorende website, waar een uitgebreidere uitleg te vinden is. Bovendien worden op de website de schilderijen getoond die Bilders op de plek of in de buurt daarvan schilderde. Bilders maakte in Vorden zijn prachtige romantische schilderijen tussen 1868 tot 1879.

Het Bilderspad combineert de romantiek van de 19de eeuw met de hedendaagse kunst en past daarmee goed in de wandelreputatie die Vorden, bekend om zijn kastelen, buitenplaatsen en landgoederen, in de loop van decennia heeft opgebouwd. Het pad kruist bekende routes als het Pieterpad en het Trekvogelpad, ook valt het hier en daar samen met de Hackfortse Enkroute en het Berendpad.

Het Bilderspad is een initiatief van de Bilderswerkgroep, een groep van liefhebbers. Het initiatief wordt gesteund door de Gemeente Bronckhorst, het Waterschap Rijn en IJssel, Natuurmonumenten en Gelders Landschap en Kasteelen, het Prins Bernard Cultuurfonds, Waterschapsfonds Gelderland, de Provincie Gelderland, Achterhoek Toerisme, Hotel Bakker, VVV Vorden, Stichting 4xV, Stichting KunstInVorden.

Op de website van het Bilderspad is alle informatie te vinden: www.bilderspad.nl. Er is een brochure met wandelkaart en meer informatie verkrijgbaar bij de VVV en de Bruna in Vorden. Het bij het Bilderspad behorende boek De zomers in Vorden 1868-1879 (ISBN 978 94 924 7425 4) is verkrijgbaar bij elke boekhandel.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden