De Stugge Veer Cross editie 2020 afgelast

"Voorkomen dat iemand op ons evenement corona oploopt"

WICHMOND - Het was een moeilijk besluit voor de organisatie van De Stugge Veer Cross in Wichmond. Maar het kon niet anders: de editie 2020 is afgelast. Door de corona-maatregelen is het niet haalbaar om het evenement op een leuke, kostendekkende en verantwoorde manier door te laten gaan. De organisatoren hebben hun hoop gevestigd op volgend jaar om de vijfde editie te vieren.

Op zondag 13 september zou het weer gaan gebeuren; De Stugge Veer Cross. De vijfde editie van een traditionele Achterhoekse dag met crosswedstrijden op vriendschappelijk niveau en aansluitend een bruisend feest in de feesttent. Ondertussen een ‘vaste prik’ op de agenda voor crossers en feestgangers uit Wichmond/Vierakker en omliggende dorpen en buurtschappen.
De uit tien man bestaande organisatie is een aantal keren bij elkaar gekomen om de situatie te bespreken en te zoeken naar een mogelijke oplossing. “Steeds veranderde er weer iets qua maatregelen waardoor we hoop hielden tot begin juli. Maar op een gegeven moment moet je als organisatie conclusies durven trekken en je verantwoordelijkheid nemen. Hoe zuur ook voor alle crossers en feestgangers”, aldus Matthijs Klein Haneveld.

Anderhalve meter
Met name de 1,5 m regel doet De Stugge Veer Cross dit jaar de das om. Het is moeilijk om hierop te handhaven en bovendien is de regel in strijd met het gemoedelijke karakter van het evenement. Het feest in de tent is onmogelijk te combineren met die 1,5 meter afstand. Daarnaast is corona nog niet het land uit en ligt een nieuwe besmetting op de loer. “Wij verkiezen op dit moment gezondheid boven vermaak. We willen te allen tijde vermijden dat iemand op ons evenement besmet raakt of dat ons evenement achteraf een besmettingshaard blijkt te zijn. Vandaar ons drastische besluit”, stelt Bernd Wuestenenk.
De organisatie laat zich door corona zeker niet uit het veld slaan. “De motivatie zit er nog steeds goed in. Ik heb mezelf er echt van moeten overtuigen dat het dit jaar niet door kan gaan. Daarnaast heeft Jordy van Til een nieuwe melkstal waardoor hij waarschijnlijk voortaan op tijd gaat komen op de vergaderingen. Dat wil de rest van de commissie in de toekomst ook wel eens meemaken”, grapt Jarno Meulenbeek tot besluit.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden