Grote run op gratis Achterhoekse mondkapjes

Algemeen

Ludieke actie Ruurlose textieldrukker onverwacht succes

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Wat begon als een kleine ludieke actie is uitgelopen op een onverwacht en enorm succes. De belangstelling voor de gratis af te halen mondkapjes met daarop de opdruk van de Achterhoekse vlag was zo groot dat Hans en Lars Lenselink en de medewerkers van Textieldruk Ruurlo eind vorige week in allerijl honderden extra mondkapjes moesten ‘bijdrukken’.

“Zeker nadat burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland onze actie op sociale media had gedeeld en TV Gelderland langskwam voor opnames”, vertelt Hans Lenselink.
Via de facebookpagina van Textieldruk Ruurlo lieten Hans en Lars Lenselink begin vorige week weten dat belangstellenden op woensdag 15 en donderdag 16 juli gratis mondkapjes af konden halen waar de Lenselinks de Achterhoekse vlag op hadden gedrukt. “We hadden gehoord dat veel Ruurloërs nog geen mondkapje hadden en hebben daarom spontaan de drukpersen aangezet voor deze actie."
"De belangstelling was echter beduidend groter dan we hadden verwacht. We waren al snel door onze 150 gratis mondkapjes heen en hebben de drukpersen dan ook extra laten lopen. De mensen die vorige week voor niets kwamen konden vervolgens de mondkapjes reserveren en begin deze week alsnog gratis afhalen."
“Eigenlijk hadden we de mondkapjes hier liggen om ze te verkopen. Maar met deze actie wilden we de Ruurloërs iets moois meegeven. En dat is meer dan gelukt. We hebben er inmiddels meer dan vijfhonderd weggegeven”, aldus Hans Lenselink niet zonder enige trots.

.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord