‘Curaçao’; Ali Klompenhouwer; 50x60cm. Foto: PR
‘Curaçao’; Ali Klompenhouwer; 50x60cm. Foto: PR

Steenders Palet exposeert in Kapel van Bronkhorst

BRONKHORST - De jaarlijkse expositie van het Steenders Palet in de eerste week van augustus belooft weer een kleurrijk geheel te worden. Ook de open avond op woensdag 5 augustus komt terug. De drie dames uit Steenderen, die samen de schilderkunst beoefenen, hopen bezoekers te verrassen met hun eigen stijl en voorkeur voor expressie. Diny Boogman, Ali Klompenhouwer en Tineke Roorda schilderen en tekenen al vele jaren tezamen.

De aquarellen van Diny Boogman zijn altijd een lust voor het oog. Ali Klompenhouwer verrast naast haar kleurige bloemenschilderijen met vrolijke landschappen. Tineke Roorda weet met haar expressieve kleuren alledaagse landschappen tot kijken te vragen. Door de vele invloeden gedurende hun ontwikkeling bij verschillende kunstenaars, heeft hun stijl zich ontwikkeld van impressionistisch tot meer gedurfd en expressionistisch. Van aquarel naar olieverf. Met meer lef, grotere penselen, aangepast verf- en kleurgebruik, maar vooral met ‘de kunst van het weglaten’, de objecten verfijnen en veel suggereren met één penseelstreek. Landschappen en bloemen, koeien en kippen: hun omgeving is terug te vinden in hun werk.

De expositie in de Kapel van Bronkhorst is van 1 tot en met 7 augustus dagelijks geopend van 10.30 tot 17.00 uur. En woensdag 5 augustus van 19.00-21.00 uur. Eén van de kunstenaars is altijd aanwezig.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden