Een deel van de medewerkenden aan de show. Foto: PR
Een deel van de medewerkenden aan de show. Foto: PR

Tien verzorgingshuizen krijgen bezoek van Vaye Musicaltheater

ACHTERHOEK - In samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds gaat Stichting Vaye Musicaltheater deze zomer langs tien verzorgings- en woon/zorgcentra in de regio Achterhoek en Liemers met het speciaal hiervoor gecreëerde Muziektheaterproject ‘Je bent niet alleen’.

De coronacrisis raakt de hele samenleving en met name kwetsbare groepen, waaronder ouderen ondervinden grote gevolgen hiervan. Hierom is cultuur juist nu zo belangrijk. Met het project ‘Je bent niet alleen’ brengt Stichting Vaye Musicaltheater onder leiding van Artistiek leider Elène Vaye, een corona-proof voorstelling met als doel ouderen deze zomer een hart onder de riem te steken met een muzikaal theaterprogramma vol met prachtige, herkenbare liedjes uit vroegere tijden. Er wordt een muziektheaterreis door de tijd gemaakt. Gezongen herinneringen worden verbonden door sketches, die qua inhoud aansluiten met de thema’s hoop en steun en met een gevoel van nostalgie door het genre van de jaren ‘40 tot en met de jaren ‘80. Ze zullen als bron van herkenning bij de oudere generatie een lach op hun gezicht en herinneringen tevoorschijn toveren. Swingende choreografieën van rock en roll uit de jaren ’60 worden afgewisseld met hits uit diverse periodes. The Sound of Music, Het dorp en de Amsterdamse grachten zullen o.a. meerstemmig in kostuum opgevoerd worden door de talenten uit de Musical Vaye Selectieklas. Klassiekers zoals het Ave Maria wordt live begeleid op de harp door harpiste Judith Baakman en gezongen door klassiek zangeres Ellen Pieterse.
Zorgcentra uit de Achterhoek en Liemers die voor deze muziektheatervoorstelling in aanmerking willen komen, kunnen zich aanmelden via info@vaye.nl of tel. 06-42986219. Zij ontvangen dan meer informatie. De datum wordt in onderling overleg met de geselecteerde zorgcentra vastgesteld in de periode augustus-september.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden