Met een zwaai-bye aan de poort van de school nemen meester Gerard en juf Anja afscheid. Foto: Leidienke Elsman
Met een zwaai-bye aan de poort van de school nemen meester Gerard en juf Anja afscheid. Foto: Leidienke Elsman

Afscheid van juf Anja en meester Gerard op De Hoge Voorde

Algemeen

VORDEN - Donderdagmorgen 16 juli werden Anja Menkveld en Gerard Oosterlaken, samen goed voor 70 jaar onderwijservaring door directeur Hennie Gesthuizen thuis opgehaald. Op school werden ze door alle kinderen verwelkomd op de rode loper en onder de ballonnenboog. Alle groepen hadden een aantal coupletten van een lied ingestudeerd wat de kinderen herinnerde aan hun 'juf Anja' en 'meester Gerard'.

Daarna ging Anja naar haar eigen groep om daar afscheid te vieren en ze is met 'haar leerlingen' naar het dorp geweest om een ijsje te eten. Meester Gerard kreeg een eigen programma aangeboden dat onder andere bestond uit dammen met leerlingen, pizza eten, een quiz doen en lekker koffie drinken met collega's.

's Middags was er een zwaai-bye aan de poort van de school georganiseerd voor belangstellenden die Gerard en Anja een warm hart toedroegen. Veel ouders, oud-leerlingen, oud-collega's en andere belangstellenden kwamen langs om hen te bedanken en om toch ondanks de coronamaatregelen Gerard en Anja op deze wijze, een onvergetelijk afscheid te bezorgen.

Een afvaardiging van het bestuur van Stichting Katholiek Basisonderwijs Gelderland (SKBG) was ook aanwezig om beide te bedanken en hen een cadeau en bloemen aan te bieden voor jarenlange dienst. 's Avonds hebben Gerard en Anja met het team nog een heel gezellig afscheid gevierd met een puzzeltocht door het dorp en een BBQ met cadeaus, bloemen en een lied.

Anja en Gerard kunnen terugzien op een onvergetelijk afscheid die de hele dag heeft geduurd.

Directeur van De Hoge Voorde Hennie Gesthuizen speldt Anja en Gerard de versierselen op. Foto: Leidienke Elsman

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord