Leer alles over het leven van de bijen op de Honingmarkt. Foto: PR
Leer alles over het leven van de bijen op de Honingmarkt. Foto: PR

Honingmarkt in Zutphen

ZUTPHEN - Dit jaar gaan er veel dingen anders dan andere jaren maar ook dit jaar zijn er weer de Zutphense honingmarkten. Zaterdag 8 augustus van 9.00 tot 16.00 uur zal de eerste plaatsvinden en wel op het ’s Gravenhof waar er genoeg plaats is om de kramen op veilige afstand neer te kunnen zetten.

Op de honingmarkt zullen de imkers van de NBV afdeling Zutphen weer met enthousiasme over bijen en hun hobby vertellen. Maar ook zal er natuurlijk honing en andere bij-producten op de honingmarkt te vinden zijn. Helaas kan er dit jaar niet geproefd worden maar iedereen weet hoe zoet honing kan zijn; op de markt zullen verschillende soorten te koop zijn.

Ook zal de Zutphense afdeling van de Nederlandse Bijenteelt Vereniging bezoekers op de honingmarkt informeren over de basiscursus bijenhouden die deze winter weer gestart wordt: een cursus voor beginnende imker of belangstellende die misschien wel wil gaan bijen houden. Bijen hebben het moeilijk vanwege bijenziekten en gebrek aan biodiversiteit. Veel landbouwgewassen en bloemen afhankelijk zijn van bestuiving door onder andere honingbijen. Daarom is het belangrijk dat er ook nieuwe en goed opgeleide imkers zijn en zo samen voor gezonde bijen te zorgen. Voor meer informatie, mail de secretaris of zie de website.


b.hilderink@hccnet.nl

zutphen.bijenhouders.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden