Hessel Lubbers. Foto: Henk Teerink

Spannend moment voor Hessel Lubbers in Assen

Algemeen

BRONCKHORST - Afgelopen zaterdag werd er op het TT Circuit Assen de tweede en derde wedstrijd gereden om het OW – Cup kampioenschap. De weersomstandigheden waren perfect en er werden snelle rondetijden op de klokken gezet. De heren en dames hadden 1 training om hun start positie te bepalen. Tegen half twaalf begonnen de wedstrijden in de verschillende wegrace klassen. Helaas mocht er nog geen publiek aanwezig zijn. Verschillende leden van de Hamove en regiorijders waren van de partij. Thijs Peeters was helaas niet aanwezig. Hij heeft vorige week een sleutelbeen blessure opgelopen. Het herstel gaat naar wens en hij hoopt er bij de volgende race weer bij te zijn.

De race dag begon met de ONK Supercup 1000. Danny van der Sluis was iedereen te snel af en won voor Frank Nieman en Nigel Walraven. Walraven kwam niet geheel fit aan de start. Hij was er afgelopen vrijdag hard afgegaan met een test voor de 24 uur races in Frankrijk. Dus lichamelijk ongemak en dan nog de reis terug naar Nederland om te kunnen deelnemen aan de races voor de OW – Cup. De uitslag in race 2 was het zelfde als in race 1 voor de eerste drie. Jolanda van Westrenen uit Halle deed goede zaken om zowel in race 1 en 2 als zesde te eindigen. Hamove lid Victor Steeman ONK Supercup 600 zette de snelste tijd neer in de trainingen en mocht vanaf de eerste plaats vertrekken in beide races. Hij had het in beide races flink aan de stok met Glenn van Straalen. Beide heren gingen voor de overwinning maar het was van Straalen die beide races winnend wist af te sluiten. In de tweede race maakte Steeman een klein foutje in de een na laatste ronde. In de laatste ronde zette hij toch nog de snelste tijd van de dag op de klokken maar kwam op de finish een paar centimeter te kort voor de overwinning. De Duitser Marc Buchner werd tweemaal derde.

In de Pro Cup 1000 ging de winst tweemaal naar Kenneth van de Broeck. Hamove lid Niels Bikkel van Bikkel Motorsport was ook van de partij, hij had een leuke dag ondanks dat hij als 23ste en 19de was geëindigd. Race 2 was voor Niels geweldig, hij zat in een grote groep rijders waar gestreden werd om elke centimeter. In de Pro Cup 600 was het Hessel Lubbers uit Hengelo die tijdens de training voor een hachelijk moment zorgde. Bij het uitkomen van de Stubbenbocht kreeg hij een highsider en werd van zijn motor geworpen. Hij bleef echter hem vast houden en kwam zo naast de motor terecht. Zo gebeurde het dat hij een flink aantal meters met beide benen naast de motor over het asfalt ging. Toch kwam hij in die positie ook weer op de motor wat geweldige beelden opleverde. De eerste race eindigde hij net naast het podium als vierde en werd achtste in race 2.

Vorige week stond er vermeld dat Lubbers 14e was geworden bij de eerste race om het kampioenschap, maar hij werd toen vijfde. De volgende races voor kampioenschap zullen over vier weken plaatsvinden op het Duitse circuit van Schleiz.