De door vrijwilligers nieuw geplaatste poort. Foto: Present Bronckhorst
De door vrijwilligers nieuw geplaatste poort. Foto: Present Bronckhorst

Vrijwilligers Present helpen Bronckhorsters bij klussen

BRONCKHORST - Drie groepen vrijwilligers van Present hebben in juni en juli meerdere mensen uit Bronckhorst geholpen bij diverse klussen. Ze plaatsten een poort in de tuin van een alleenstaande vrouw in Vorden, hielpen een statushoudersgezin dat al enkele jaren in de gemeente woont bij het verhuizen naar hun nieuwe huis in Zelhem en ruimden een berging op van een oudere alleenstaande vrouw in Hengelo, zodat ze straks haar scootmobiel hier neer kan zetten.

Een van de vrijwilligers spoorde de poort voor de vrouw in Vorden voor 20 euro op via internet. Toen hij echter de poort kwam halen, was de verkoper zo attent om de poort gratis mee te geven nadat hij hoorde waarvoor het was bestemd: “Jullie doen echt mooi werk bij Present, je mag hem van mij zo meenemen!”. De tuin van mevrouw is nu mooi afgesloten met dank aan vrijwilligers Adrie en Tonny.

In Zelhem hielpen de vrijwilligers het gezin onder andere bij het verhuizen van de grote dingen, zoals de wasmachine, koelkast, banken, bedden en een grote kast. Het gezin zorgde zelf voor het inpakken van alle spullen en bracht zelf ook al een deel van de spullen naar het nieuwe huis. Bij de grote zaken hadden ze echter een helpende hand nodig en omdat ze weinig netwerk hebben en geen geld om een verhuisbedrijf in te schakelen, kwam de hulp van Present goed te pas.

Als laatste ruimden drie vrijwilligers de berging van een vrouw uit Hengelo op. Zij is slecht ter been en krijgt daarom binnenkort een scootmobiel. Door de opruimactie van de vrijwilligers kan deze nu binnen worden geparkeerd.

Present biedt de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Lijkt het jou leuk om met een groep vrienden, collega’s, vrienden of andere groep iets voor een andere Bronckhorster te betekenen? Kijk dan op www.presentbronckhorst.nl en zie hoe een paar uur van jouw tijd een groot verschil kan maken in het leven van een ander. Je kunt je ook direct aanmelden bij Hilde Colenbrander, coördinator Present Bronckhorst.


hildecolenbrander@presentbronckhorst.nl

06-15136687

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden