Lindsay en Boudewijn de Bakker krijgen vanwege de geboorte van hun dochter Quinn krentenbrood naar Achterhoeks gebruik namens alle (oud)bewoners van Hackfort. Foto: Bennie Steenblik
Lindsay en Boudewijn de Bakker krijgen vanwege de geboorte van hun dochter Quinn krentenbrood naar Achterhoeks gebruik namens alle (oud)bewoners van Hackfort. Foto: Bennie Steenblik

Een baby geboren in het koetshuis van Hackfort

VORDEN - “Op 13 maart 2020 is om 8.54 uur op het koetshuis van Hackfort, onze dochter Quinn Duthie de Bakker geboren”, aldus meldden de trotse ouders Lindsay en Boudewijn de Bakker aan de (oud)bewoners van het Landgoed Hackfort. Het is inmiddels meer dan 50 jaar geleden dat er in de directe omgeving van het kasteel een geboorte heeft plaatsgevonden en mede daarom onderstreept de Bewonerscommissie Hackfort dit heugelijke feit met de aanbieding van een krentenbrood naar Achterhoeks gebruik namens alle (oud)bewoners.

De aanbieding van het krentenbrood is verlaat want op 15 maart is er de lockdown en is kraambezoek niet wenselijk maar is ook de ‘Keuken van Hackfort’ gesloten. Lindsay en Boudewijn hebben daardoor in alle rust kunnen genieten van de eerste levensmaanden van Quinn, maar dit hadden ze natuurlijk graag anders gezien. De ‘Keuken van Hackfort’ mag inmiddels volgens de RIVM regels weer gasten ontvangen en de bewonerscommissie feliciteert hen bij deze met de geboorte van Quinn, maar wenst de uitbaters vooral ook een goede toekomst voor hun ‘Keuken’.

De Bewonerscommissie Hackfort organiseert al weer enkele jaren in de zomer een wandeling over – niet gebaande – paden op het Hackfort waarbij een bedrijf wordt aangedaan. Dit jaar was dat ‘de Biele’, het boerenbedrijf gerund door de familie Wagenvoort. De (oud)bewoners van Hackfort konden zien hoe de melkrobot zijn werk doet. Michiel Wagenvoort merkte op dat een melkrobot het sociale leven van de boer veraangenaamd: de vaste tijden van melken zijn niet meer aan de orde. Ook de huidige stikstof en eiwitten problematiek werd aangestipt en zo krijgen de niet-boeren die op het landgoed Hackfort wonen een indruk hoe de keuken van de boer’ eruit kan zien.
De avond werd afgesloten bij de Rietberg, een bedrijf dat Hackfort levendig houdt door de toerist welkom te heten in het Achterhoekse Vorden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden