Dilana, zoals ze ook te zien was in The Voice of Holland. Foto: Inge Schepers
Dilana, zoals ze ook te zien was in The Voice of Holland. Foto: Inge Schepers

Muzikale kastelenfietstocht met Dilana Smith

Algemeen

VORDEN - ‘Dilana’s Acht Kastelen Verjaardag Fietstocht’ gaat 35 kilometer door het fraaie Achterhoekse coulisselandschap, langs acht kastelen rondom Vorden en ondertussen op vier ‘pleisterplaatsen', nabij kastelen, genieten van unieke miniconcertjes van Dilana, in Nederland beter bekend als Dilana Smith. Op zondag 9 augustus vindt de tocht plaats met als vertrekpunt het Marktplein/Dorpsstraat in Vorden.

Door Henri Walterbos

Stil zitten maakt creatief. Zo ook Vordenaar André Schröer die het unieke concept bedacht in samenspraak met Dilana. Beiden kennen elkaar al vele jaren, uit de muziekscene. Dilana als muzikante en Schröer als organisator van de jaarlijkse befaamde Vordense Beachparty en manager van onder meer Dilana en de Nederlandstalige popband De Gracht uit Groenlo. “Het is een mooie combinatie van genieten van al het prachtige wat de Achterhoek allemaal te bieden heeft, met rondom Vorden ook nog eens de prachtige kastelen, en muziek van een rasartieste”, vertelt Vordenaar Schröer. “Het aantal deelnemers aan de tocht is beperkt. Er kunnen maximaal 50 personen deelnemen.“

Het zijn mede door de coronacrisis zeer bijzondere en exclusieve optredens. Voor Dilana is het ook nog eens een bijzondere dag. Het is een dag voor haar verjaardag, die ze op deze wijze al graag een beetje voor wil vieren met de deelnemers. Vandaar de titel van de tocht ‘Dilana’s Acht Kastelen Verjaardag Fietstocht’”, lacht André. Dilana wordt tijdens haar optredens begeleid door bekend gitarist Jeff Zwart, met wie ze al aan diverse muziekprojecten werkte.

Deelname
Deelname aan de muzikale kastelenfietstocht kost 30 euro per persoon, kinderen tot 14 jaar 10 euro. Dit alles inclusief een consumptie en een flesje water. Aanmelden kan via: dilana@dilanarocks.com in combinatie met het vooraf overmaken van de deelnamegelden op NL03 INGB 0705 4900 84 ten name van D.T. Smith o.v.v. 8kastelentoer, of via paypal.me/dilanasmith o.v.v. 8kastelentoer.

Voor deelnemers die met de trein willen komen, het is ongeveer 5 minuten lopen vanaf het station naar het centrum/Dorpsstraat. Voor hen die er de voorkeur aangeven zonder fiets te komen, dan is het mogelijk een fiets te huren bij Profile Bleumink, Dorpsstraat 12, Vorden. Kosten bedragen 10 euro per fiets, per dag. De fiets dient vooraf gereserveerd te worden. Dit kan door middel van een belletje met André: 0575-551038. Deelnemers die onderweg graag iets snacken of willen eten, dienen hier zelf zorg voor te dragen.

De tocht start om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Locaties van de miniconcerten zijn Kasteel Hackfort, Kasteel De Wildenborch, tuin Café-restaurant ‘t Wapen van Het Medler en Kasteel Vorden. Bij ’t Wapen van ’t Medler vindt de pauze plaats. Tijd voor de consumptie en een sanitaire stop. Kasteel Vorden is tevens het eindpunt van de tocht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant