De laatste set was een anderhalf uur op de elektrische versterking zoals iedereen Opschaakl’n kent. Foto: PR
De laatste set was een anderhalf uur op de elektrische versterking zoals iedereen Opschaakl’n kent. Foto: PR

BeugelRock 2020: ‘een knaller van een zittend feest!’

VORDEN – De grote zaal van het Kulturhus was vrijdagavond 24 juli gevuld met stuk voor stuk enthousiaste mensen, de koude Beugels en het eten werd uitgeserveerd en de band Opschaakl’n! had de instrumenten weer uit het vet gehaald.

Ondanks het blijven zitten, het alleen mogen meeneuriën en de aangepaste tijden, kan worden gesteld dat BeugelRock 2020 alsnog een klapper van een feest was. Hulde aan de organiserende partijen, maar vooral aan de ‘BeugelRockers’ in de zaal. Het was voor alle partijen weer de eerste keer om een dergelijk feest te organiseren.
De muzikanten zaten al vier maanden op een strootje te bijten en het Kulturhus had recent de deuren weer open gedaan voor de verenigingen, maar van concerten was geen sprake. Het idee voor BeugelRock binnen was snel geboren en na samenspraak tussen de band, het Kulturhus en Grand Bistro De Rotonde werd de avond compleet gemaakt.
Hier begon ook het ‘afwachten’ hoe het zou vallen bij de bezoekers. Na enige aanpassingen in de vergunningen is het uiteindelijk mogelijke ticketaantal uitgekomen op vijftig, welke ruim voor de laatste verkoopdatum verkocht waren.
Om 19.00 uur gingen de deuren van het Kulturhus open en daarbij bleek dat de eerste bezoekers zich al een half uur van tevoren hadden verzameld op de stoep. Het Kulturhus liep direct snel vol (op een vijftal hardwerkende loonwerkers na welke verlaat waren), met stuk voor stuk enthousiaste mensen.
Om de muzikale avond inkleuring te geven verzorgde Mark Willems een half uur muziek op de intieme minimale manier; een gitaar en een zangstem. Tijdens deze sessie begon Grand Bistro De Rotonde met het uitserveren van het stokbrood, de sausjes en de schnitzelmenu’s.

BeugelRockers
Opschaakl’n! begon het eigen repertoire met een uur akoestische set. Dat het even wennen was, bleek wel. Zelfs de tekst van het bekendste nummer was even zoek. Gelukkig was daar een Beugelrocker zo vrij om even zijn telefoon op het podium te slingeren met de songtekst op het scherm. Zo kan het dus ook.
De laatste set duurde anderhalf uur, met elektrische versterking zoals iedereen Opschaakl’n kent. Onvervalste dialectrock van de bekende bands en eigen hits. Het publiek bleek de hit van de avond. Zelfs met een sloot bier of wijn op bleven de ‘BeugelRockers’ zich houden aan de gestelde regels en het blijkt; zelfs met die gestelde regels is dus een dergelijk feest mogelijk. Dus bij deze: “De grootste dankwoorden naar het perfecte publiek, jullie hebben laten merken enorme zin te hebben in een feestje en jullie hebben laten zien dat het gewoon kan binnen de regels. Hulde.“

Het vervolg
Wat er in de nabije toekomst gaat gebeuren moet blijken, maar iedereen hoopt elkaar volgend jaar met de Vordense Zomerfeesten natuurlijk weer gewoon in een feesttent te zien. Maar totdat zoiets weer mogelijk is; geniet van elkaar op de aangepaste manier, drink een beugel samen, proost op de afgelopen mooie vrijdagavond en geniet nog even van de gedachte aan de lachende kater van de zaterdag.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden