Siergrassen sterk in opkomst in de tuin


Steeds meer mensen zijn druk aan het werk in de tuin en rond het huis. Dit heeft deels te maken met corona, omdat veel meer mensen meer tijd in en rond huis doorbrengen dan ooit. Achterstallig onderhoud valt dan al snel op, en wanneer het elke dag gezien wordt, dan is de kans groot dat er op een gegeven moment toch echt gewerkt moet worden.

In en rond huis wordt veel geklust. De nadruk ligt in beide gevallen op weinig onderhoud en een hoge mate van duurzaamheid. Daarbij gaat het vooral om energiezuinig om ook op de kosten te besparen. Daarnaast zijn siergrassen de grote winnaar in 2020, want zij komen in steeds meer tuinen terug.

Siergras in de tuin, waarom?

Er zijn ontzettend veel misverstanden over siergrassen. Bijvoorbeeld dat siergras altijd omvalt. Of dat alle siergrassen zo hard woekeren dat zij binnen een maand heel de tuin overnemen. Of, om er nog eentje te doen, dat siergrassen kapotvriezen in de winter. Geen van deze uitspraken klopt. Het is goed om te weten dat er veel verschillende soorten siergras zijn. Siergrassen die opzettelijk woekeren op plekken waar dat mag bijvoorbeeld. Of siergras dat bijzonder klein blijft en prima in potten gehouden kan worden, zelfs op een kleiner balkon.

De veelzijdigheid van de siergrassen zorgt ervoor dat het makkelijk is om siergras in te zetten in de tuin. Het is een verfraaiing en zorgt tegelijkertijd voor een praktische opvulling. Wil je graag zo min mogelijk onderhoud in de tuin hebben? Ook dan zijn siergrassen een prima optie; bepaalde soorten vereisen namelijk bijzonder weinig onderhoud. Wil je weten welke siergrassen het beste bij jou passen, informeer dan altijd bij een specialist.

Zelf aan de slag met siergrassen in de tuin?

Wil je zelf aan de slag met siergras in de tuin, verdiep je dan eerst in de mogelijkheden die passen bij wat jij wilt. Het is niet de bedoeling dat je na een week werken de tuin niet terug kunt vinden door het siergras. Ook is het goed om rekening te houden met de indeling. Heb je weinig ruimte, dan is siergras in een pot een goede mogelijkheid om toch siergrassen in te zetten. Heb je veel ruimte? Denk dan goed na over de indeling van de tuin. Siergrassen afwisselen met bijvoorbeeld vaste planten kan een prima manier zijn om een veelzijdige en uitgebreide tuin op te zetten, met veel functionele ruimtes.

Dit artikel wordt u aangeboden door PlantenGrow.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden