Dansers van folkloristische dansgroep De Iesselschotsers oefenen buiten, in de tuin van twee leden. Foto: Liesbeth Spaansen
Dansers van folkloristische dansgroep De Iesselschotsers oefenen buiten, in de tuin van twee leden. Foto: Liesbeth Spaansen

De Iesselschotsers dansen de coronapolka

STEENDEREN/REGIO – De dansers van folkloristische dansgroep De Iesselschotsers uit Steenderen komen graag van heinde en verre elke week bijeen om te oefenen voor regionale, nationale en internationale optredens. Ondanks dat deze tot 1 september vanwege corona werden geannuleerd waren de leden blij om vanaf vrijdagavond 3 juli hun dansen weer te kunnen oefenen.

Door Liesbeth Spaansen

Op het ruime terras van de leden Renske en Theo in Toldijk werden de dansparen en muzikanten gastvrij ontvangen. De hoge temperatuur herinnerde de dansers eraan dat zij, op dit moment eigenlijk in Martinique zouden dansen, een reis die vanwege de corona is geannuleerd.
Het programma voor de pauze bestond uit verschillende dansen waarvan de choreografie door dansleider Herman Bouman naar ‘los’ dansen was aangepast, zoals de blauwe korenbloemen. Zo kon er een redelijke afstand tot elkaar worden aangehouden. Voor deze periode heeft hij eveneens een nieuwe dans ontwikkeld; de coronapolka.
Na de pauze stonden dansen op het programma met de vaste danspartners, die daarna ook niet meer mochten wisselen.
De Iesselschotsers oefenen onder dansleiding van Herman en Derkje Bouman vanaf 21 augustus wekelijks op de vrijdagavond van 20.00 tot 22.00 uur op hun vaste oefenlocatie in het Dorpshuis Drempt aan Kerkstraat 89 in Drempt.


www.iesselschotsers.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden