Bij de eerste ’stop’ in de tuin van kasteel ’t Hackfort wees de thermometer al 35 graden aan, toen Dilana Smith met haar vaste gitarist Jeff Zwart het eerste optreden gaf’. Foto: Inge Schepers
Bij de eerste ’stop’ in de tuin van kasteel ’t Hackfort wees de thermometer al 35 graden aan, toen Dilana Smith met haar vaste gitarist Jeff Zwart het eerste optreden gaf’. Foto: Inge Schepers

Privé optreden voor ruim zeventig fietsers

Muzikaal, humorvol en gezellig ‘fietsfestijn’ langs Vordense kastelen

Door Marc van der Linden 

VORDEN – Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan heeft Vordenaar André Schröer vast gedacht toen hij bezig was om een muzikaal evenement te organiseren in Vorden met de voor hem bekende zangeres Dilana Smith. Door de coronacrisis zit een optreden in een zaal, schouwburg of feesttent er gewoonweg niet in, maar waarom niet in de buitenlucht met zo’n zeventig fietsers als toeschouwers op veilige afstand van elkaar. Afgelopen zondagmiddag was het zover.

De vele voorbereidingsuren werden dubbel en dwars terugbetaald, want met ruim vijftig fietsers werd langs de Vordense acht kastelen gefietst en kregen de sportieve muziekliefhebbers vier keer een (bijna) privé-optreden voorgeschoteld in prachtige settings bij kasteel ’t Hackfort, De Wildenborch en Vorden en bij café- restaurant ‘t Wapen van ‘t Medler.

Hartje zomer en de thermometer wees bij de eerste ’stop’ in de tuin van kasteel ’t Hackfort al 35 graden aan, toen Dilana Smith haar vaste gitarist Jeff Zwart een knipoog gaf en voor de eerste (en niet de laatste) keer deze middag met haar publiek begon te ‘geinen’. Ze kondigde ‘2000 miles’ van The Pretenders aan en deze kersthit (!) bracht naast heerlijke koele gedachten ook direct de handen op elkaar, want slow rocksongs passen perfect bij deze 47-jarige in Zuid-Afrika geboren zangeres. De voornamelijk uit Drenthe (fanclub) en de Achterhoek afkomstige fietsers waren direct enthousiast bij de eerste tonen van Dilana en Jeff Zwart.

De vier optredens waren dan ook zeer onderhoudend en pasten helemaal bij de prachtige settings en heerlijke omstandigheden. Dilana liet zien dat zij ook zonder podium, zonder lampen en zonder band als echte entertainer heel weinig nodig heeft om het publiek toch een fraai optreden voor te schotelen. Met haar soepele en ritmische lichaam, haar vrolijke bui, haar geinige accent dat een mix is van Engels, Zuid-Afrikaans en Nederlands en natuurlijk haar muzikale steun en toeverlaat gitarist Jeff Zwart, werd het publiek verwend met een aantal vocale ‘uithalen’ waar zij bekend om staat. Covers van Bruce Springsteen, Bob Marley, The Police en Janis Joplin werden afgewisseld met eigen nummers, inclusief twee nummers van haar laatste cd. Ze sloot af in de kasteelweide bij Kasteel Vorden met een prachtig nummer uit haar geboorteland Zuid-Afrika en de wijze waarop zij dit lied ‘Hoe gaat het met jouw Ma’ ten toon bracht was typerend voor deze middag: muzikaal, humorvol en gezellig.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden