Schilderkunst, sieraden en keramiek in de slotkapel van Bronkhorst. Foto: PR
Schilderkunst, sieraden en keramiek in de slotkapel van Bronkhorst. Foto: PR

Variatie kunst geëxposeerd in slotkapel van Bronkhorst

BRONKHORST - Schilderkunst, sieraden en keramiek in de slotkapel van het stadje Bronkhorst. Ina Kets, Marga Zweers, Ina Bijvank en Corrie Dinnissen exposeren samen van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 augustus. Je bent welkom elke dag van 11.00 tot 17.00 uur.

Een uitstapje naar Bronkhorst heeft altijd iets gemoedelijks. Daar proef je nog altijd de sfeer van toen, maar toch verenigd met het eigentijdse. Neem de middeleeuwse slotkapel met zijn prachtige intieme sfeer. En zie hoe mooi dit kan combineren met de krachtige kleuren van de schilderijen die de ruimte rondom vullen van Ina Bijvank. Ze haalt haar inspiratie uit de natuur en de uiterwaarden van de IJssel waar ze haar jeugd heeft doorgebracht en nog steeds woont.
Marga Zweers schildert wat haar inspireert en gebruikt daarbij kleuren die haar aanspreken.
Kijk je naar de sieraden van Ina Kets dan kenmerken deze zich door het smeden van zilver naar pure vorm, de schoonheid van eenvoud. Daarmee weet ze een ieder te verrassen.
Daarnaast nog de door Corrie Dinnissen gemaakte sculpturen van keramiek. Aan haar kleurrijke werk zitten grillige punten, luciferachtige uitsteeksels en draaiingen.
De expositie is een mooi doel om (weer) een bezoek te brengen aan het stadje en zijn kapel. Dat kan op alle dagen. De vier genoemde exposanten zien er naar uit want ook voor hen is dit in deze coronatijd een eerste gelegenheid om hun werk te laten zien.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden