Buurtbus Kranenburg - Vorden - Wichmond - Zutphen rijdt nog niet

VORDEN/ZUTPHEN - Maandag 10 augustus is bekend gemaakt dat in het reguliere OV kuchschermen geplaatst gaan worden. Buurtbussen krijgen deze kuchschermen niet en gaan daarom nog niet rijden. Zij vallen namelijk onder een andere categorie voertuigen. Dit heeft Alfred van Leussen, Arriva buurtbuscoördinator regio Oost laten weten.

Er is aanvullend onderzoek door TNO voor nodig. Dat moet onder meer antwoord geven op de vraag hoe met de plaatsing van kuchschermen kan worden voldaan aan de ventilatie-eisen voor zowel de chauffeur als de passagiers.
Als gevolg hiervan wordt de buurtbusdienstregeling per 1 september niet hervat. De buurtbussen gaan weer rijden wanneer de onderzoeksresultaten en de te nemen maatregelen duidelijk zijn. Het aanvullend onderzoek start binnenkort en de resultaten worden voor het einde van september verwacht.
Reden voor de beslissing de buurtbussen niet te laten rijden is de zorg om de gezondheid van de vrijwilligers die de bus besturen en de gezondheid van de passagiers. Gezien het feit dat veel buurtbuschauffeurs in de risicogroep vallen, is daarbij de grootst mogelijke zorgvuldigheid van belang.
Op het moment dat er meer duidelijkheid is over het hervatten van de buurtbusdienstregeling wordt hier door Arriva over gecommuniceerd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden