De middeleeuwse fresco’s van de Hengelose Remigiuskerk. Foto: Marcel Coolenbrander
De middeleeuwse fresco’s van de Hengelose Remigiuskerk. Foto: Marcel Coolenbrander

Open Monumentendag: kijken in de Hengelose Remigiuskerk

Algemeen

HENGELO - Goed nieuws: de monumentale Hengelose Remigiuskerk is weer open! Op zaterdag 12 september is iedereen van harte welkom tijdens de Open Monumentendag. Mooi moment om eindelijk eens binnen te kijken, geopend tussen 10.00 en 16.00 uur.

De Gemeente Bronckhorst is rijk aan bijzondere monumenten. Een daarvan is dé blikvanger van Hengelo: de Remigiuskerk. Erik Schuerink van de Vrienden van de Remigiuskerk: “Ook wij hebben maandenlang al onze concerten moeten schrappen. Maar op Open Monumentendag staan de deuren weer wagenwijd open!”

Oorlogen, rampen, branden
“Iedereen kent de kerk als hét hart van het dorp. Maar veel mensen zijn nog nooit binnen geweest. Open Monumentendag is een prima moment om eindelijk eens bínnen te kijken. De eerste versie van de Remigiuskerk is ruim negenhonderd jaar oud. Sindsdien zijn er oorlogen, rampen en branden geweest, maar de kerk staat er nog. Mooier dan ooit, sinds de restauratie van tien jaar geleden.”

Fresco’s en witkwasten
“Spectaculair zijn de middeleeuwse fresco’s. Tijdens de Reformatie ging de witkwast erover heen, maar tegenwoordig zijn we er trots op. Loop gezellig even binnen op 12 september. De koffie staat klaar en er is een leuke Church Quiz van een minuut of tien. En de kerk is groot, dus afstand bewaren is geen probleem.”


www.vriendenhengeloseremigiuskerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord