Kleurrijke kunstwerken zijn er te maken met glasfusie. Foto: PR
Kleurrijke kunstwerken zijn er te maken met glasfusie. Foto: PR

Workshop Glasfusie

RUURLO – Zaterdag 3 oktober, van 13.00 tot 17.00 uur verzorgt Irma Derksen voor KunstKring Ruurlo een workshop Glasfusie voor beginners in het Kulturhus, Nieuweweg 5, Ruurlo.

In april 2012 is Irma zelf als deelnemer begonnen met een workshop Glasfusie. Dit beviel zó goed dat ze uiteindelijk cursussen hiervoor is gaan volgen bij hetzelfde atelier waar ze de workshops volgde. Inmiddels heeft ze haar eigen atelier. Irma geeft aan: “Hoewel ik ook in de loop der jaren andere creatieve workshops heb gevolgd, zoals boetseren en brons gieten, vind ik het werken met glas het mooiste. Het is een meer technische manier van werken door het snijden en slijpen ervan. Daarmee is glas een materiaal dat door zijn diversiteit aan kleuren uitnodigt tot frisse en kleurrijke werkstukken. Ik ben nu zover dat ik mijn ervaring, kennis en enthousiasme graag met anderen wil delen en door wil geven.”

Glasfusie
Glasfusing is een techniek waarbij stukjes of repen glas van verschillende kleuren gedeeltelijk versmelten. Door de diversiteit aan kleuren ontstaan frisse en kleurrijke werkstukken. De verhitting van het glasobject vindt plaats in een speciale oven. De stukken gekleurd glas worden op elkaar gelegd of overlappen elkaar en worden verhit tot temperaturen variërend van 593°C tot 816°C. Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van een speciaal soort glas dat geschikt is voor glasfusing. Er zijn nog enkele plekken vrij voor deze workshop. Voor meer info en aanmelden kan men terecht op de website, onder het kopje cursussen.

Coronamaatregelen
De workshop wordt gegeven in het atelier van de Kunstkring op de eerste verdieping van het Kulturhus in Ruurlo. De inrichting van het atelier is dusdanig aangepast, dat de workshop in een veilige omgeving met voldoende afstand tot de docent en tussen de deelnemers onderling kan worden gegeven. Ook het aantal deelnemers is volgens een corona-protocol geregeld.

Programmakrant
Bij diverse VVV’s en bibliotheken in de regio is de nieuwe programmakrant van KunstKring Ruurlo af te halen. Het is ook mogelijk om deze te downloaden via de website, onder het kopje ‘Actueel’.


kunstkringruurlo.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden