Willie en Henk Velhorst samen met hun hond Tara bij een van de kennels van dierenpension De Poelert. Foto: Jan Hendriksen.
Willie en Henk Velhorst samen met hun hond Tara bij een van de kennels van dierenpension De Poelert. Foto: Jan Hendriksen.

Dierenpension De Poelert al 25 jaar een begrip in de regio

Ook de hond van de Meilandjes logeerde al in Vorden

Door Jan Hendriksen

VORDEN - Dierenpension De Poelert aan de Galgengoorweg in Vorden is al 25 jaar een begrip tot in de verre omtrek. Henk en Willie Velhorst hadden dit jubileum dit jaar graag willen vieren met een open dag. Maar ook hier gooide corona roet in het eten.

Sinds 1995 ontvangen Henk (69) en Willie (68) Velhorst op hun prachtige locatie in ‘t Galgengoor honden en poezen voor korte of langere tijd. Niet voor niets weten klanten uit de regio maar ook van ver daarbuiten Dierenpension De Poelert te vinden. Henk en Willie bieden namelijk een prima opvang en verzorging voor de huisdieren in schone, ruime kennels en hokken voor de honden en poezen. De huisdieren voelen zich bij De Poelert dan ook uitstekend thuis als hun baasjes weg zijn wegens vakantie, een zakenreis of om andere redenen.

Wat begon als kleinschalig dierenpension is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat aan vijftig honden en veertig poezen plaats biedt. “En de opvangruimtes zijn in het hoogseizoen altijd allemaal bezet. We hebben een grote vaste klantenkring van mensen uit de regio. Maar ook van verder weg komen de honden en poezen naar ons pension”, aldus Willie. Behalve dit jaar dan. Ook bij De Poelert had corona een duidelijke invloed op de bezetting.
“Er zijn beduidend minder mensen op vakantie naar het buitenland gegaan. Dat konden wij duidelijk merken. We hebben in het voorjaar zelfs een week of vier geen enkele hond of poes in het pension over de vloer gehad. En dat was ons in al die 25 jaar nog nooit overkomen”, vertelt Henk.

Jachtopziener
Hij was het die de aanzet gaf tot het dierenpension. Als jachtopziener kreeg Henk 25 jaar geleden het verzoek om af en toe eens op een hond te passen van één van de eigenaren van zijn jachtgebieden. “Willie volgde toen een cursus en nadat de dierenartsen Nel en Harm Warringa ons hadden aangeraden om een pension voor honden te beginnen hebben we een dierenverblijf gebouwd. En daar hebben we tot op de dag van vandaag absoluut nooit spijt van gehad”, zegt Henk als we een kijkje nemen in het pension, dat vernoemd is naar boerderij De Poelert waar Willie geboren is.
Wat direct opvalt is dat de hokken voor de honden voorzien zijn van goede ventilatie en een buitenren. Henk: “Elke hond heeft een eigen hok, maar als honden gewend zijn samen te zijn kunnen we ze ook samen in een hok plaatsen. En we hebben ruime speelweides waarin de honden tweemaal per dag worden uitgelaten. In de winter verwarmen we de binnenhokken zodat de honden lekker warm liggen.”

Poezen
De poezen hebben in het pension een eigen plekje, waar ze zich kunnen terugtrekken als ze dat willen. Willie: “Overdag lopen de poezen los. Ze hebben zomer en winter de beschikking over een mooie buitenren. 's Winters is het binnen voor de poezen aangenaam toeven; want de hokken zijn dan lekker warm. En we hebben ook duohokken, voor poezen die thuis ook altijd samen zijn.”

Ervaringen
De ervaring leerde Henk en Willie Velhorst dat de honden en poezen het prettigst slapen in zijn of haar eigen mand of deken. “Daarom adviseren we de klanten ook aan hun eigen mand of deken mee te brengen. Dat advies hebben we onlangs ook gegeven aan de bekende familie Meiland, die in Hengelo (G) is komen wonen. Ook zij brachten hun hond hier in het pension. En dat vonden Martien, Erica en hun dochters Maxime en Montana maar wat leuk.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden