Thijs Peeters werd 7de in de ONK Supercup 1000. Foto: Henk Teerink

Thijs Peeters snelste regiorijder in Assen

Algemeen

ASSEN - De vierde ronde om de punten voor het ONK-wegrace werd op zaterdag 12 september verreden zonder de diverse toppers die een wedstrijd hadden om het IDM-kampioenschap. In de ONK Supercup 1000 reed een drietal rijders mee uit Vorden, Hengelo Gld, Halle en omstreken, van wie Thijs Peeters met een zevende plek de snelste was, één plaats voor Jolanda van Westrenen.

In de ONK Supercup 600 ontbrak een viertal rijders onder wie Hamove-lid Victor Steeman. Zij hadden races op de Sachsenring en Lausitzring in Duitsland. Winnaar Joey Louwes pakte de overwinning. In deze klasse reden verder geen streekgenoten mee. Danny van der Sluis die op maandag en dinsdag voorafgaand aan de OW Cup races nog meereed op de Sachsenring was heer en meester in de categorie ONK Supercup 1000. Van der Sluis pakte kopstart en stond deze de gehele race niet meer af. Van der Sluis pakte hiermee z’n zoveelste overwinning van dit jaar. Vasco van der Valk en Frank Nieman werden na een mooi duel tweede en derde. Van de drie streekgenoten in deze klasse was Thijs Peeters het snelste, net voor Jolanda van Westrenen die achter Peeters als achtste finishte. Toine Gierkink die dit seizoen het IDM overslaat reed zich naar een dertiende plek en was daarmee niet geheel tevreden.
Niels Bikkel werd tiende in de ONK Procup 1000 die werd gewonnen door Jeroen Kok. Arjan Bikkel van Bikkel Motorsport uit Vorden deed zijn uiterste best om zich in de punten te rijden. Helaas kwam hij twee plaatsen tekort en werd zeventiende. Hessel Lubbers scoorde de beste prestatie van de regiorijders in de klasse ONK Procup 600 die ten prooi viel aan Hans van den Brink. Hij reed zich naar een twaalfde plaats maar was daar geheel niet tevreden over. Lubbers moet normaal gesproken in de top zes kunnen rijden in deze klasse. Bart Meekers kon zijn draai ook niet helemaal vinden en werd geklasseerd als negentiende. De Sportcup 1000 kwam op naam te staan van Jarno Fredriks die dit seizoen voor het eerst om de punten reed.
De volgende wedstrijd om de punten voor het OW Cup kampioenschap is op zaterdag 3 oktober. Zaterdag 10 oktober zijn de finaleraces en dan staan er twee races op het programma voor elke klasse.