Dash laat zich niet zien in Assen

Algemeen

VORDEN - De dames van Dash hadden op zaterdag 19 september voor het eerst sinds lange tijd weer een echte competitiewedstrijd op het programma, De reis naar het verre Assen pakte echter niet zo goed uit: de Vordense volleybalsters verloren met 3-1.

Het team kon om 14.30 uur niet compleet aantreden tegen Sudosa Desto Ds2: vanwege de corona-maatregelen moesten de dames één speelster missen. Toch begon Dash vol goede moed en het enthousiasme zat er meteen in. Een kleine achterstand gedurende de hele set werd door als team te vechten aan het einde omgezet in een kleine voorsprong. Met 22-24 op de teller in het voordeel van Dash kreeg Mandy Nijbroek een elleboog van een medespeler tegen haar neus. Hierdoor werd het spel enkele minuten stilgelegd. De schrik zat er even in, en Sudosa wist nog één punt te pakken. Maar Dash haalde alsnog de set binnen met 23-25.
In de tweede set ging het vanaf het begin gelijk op. Er werden over en weer mooie punten gescoord. Hard geslagen ballen werd afgewisseld met een tactisch balletje. Aan het einde van de set konden de Vordense dames Sudosa echter niet meer bijhouden. Er ontstond een chaos, de pass kwam niet bij de spelverdeler en de aanvaller scoorde niet. Deze set werd verloren met 25-22. Die mentale dreun wist Dash in de derde set niet te herstellen. De tegenstander had een te hoge servicedruk, en Sudosa haalde de set met grote cijfers binnen: 25-12.
In de vierde set wisselde de Vordense ploeg van systeem, waardoor de strijd weer gelijk opging. Toch bleef servicedruk van Dash achter, de dames lieten niet zien wat ze in trainingen en oefenwedstrijden wel konden. Sudosa drukte door en won met 25-22, waarmee de eindstand van 3-1 was bereikt.
Dash heeft daarmee weer genoeg punten om van te leren. De dames konden hun niveau niet laten zien en gaan komende week weer hard trainen op tverbetering.
De volgende wedstrijd is op zaterdag 26 september thuis in sporthal Het Jebbink. Tegenstander in dit duel dat om 18 uur begint is Rosstars Dames 1. Alleen thuispubliek is toegestaan, in beperkte aantallen.