Logo contactnoord.nl
Jelle Hengeveld is tevreden met het bedrag dat hij bijeen fietste voor de voedselbank. Foto: PR
Jelle Hengeveld is tevreden met het bedrag dat hij bijeen fietste voor de voedselbank. Foto: PR

Jelle Hengeveld fietst 530 euro bijeen voor voedselbank

ACHTERHOEK - Jelle Hengeveld fietste op de slotdag van de Tour de France zijn eigen etappe, voor het goede doel. Tijdens zijn Tour de Achterhoek fietste de Winterswijker 530 euro bij elkaar, een bedrag dat geheel ten goede komt aan de Voedselbank Oost Achterhoek.

Hengeveld fietst pas drie jaar en zijn langste rit ooit telde, voor zondag, 132 kilometer. Voor het goede doel bikkelde hij 225 kilometer door de Achterhoek, in vier rondjes van 56 kilometer, met start en finish in Ulft. “Het ging goed. Ik ben erg tevreden met het bedrag van 530 euro voor het prachtige doel. En dat is zeker in deze rare tijden, met bovendien een relatief korte voorbereidingstijd, prachtig. Ik heb het zeker niet alleen gedaan; ik ben de mensen die mij geholpen en gesteund hebben dankbaar. En natuurlijk ook de mensen die geld hebben gegeven voor de voedselbank en dat in deze moeilijke tijd, waarin er toch ook financiële onzekerheid heerst.”

Jelle Hengeveld is vastbesloten volgend jaar weer op de fiets te springen voor een goed doel. Welk doel dat wordt, weet hij nu nog niet. “Ik zat voor volgend jaar te denken aan een meerdaagse. Maar waarschijnlijk wordt het toch nog iets anders: een rit van Groningen naar Maastricht op één dag.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden