Victor Steeman vierde en zesde in Hockenheim. Foto: Henk Teerink
Victor Steeman vierde en zesde in Hockenheim. Foto: Henk Teerink

Victor Steeman sluit het IDM seizoen op de Hockenheimring goed af

Algemeen

HENGELO/HOCKENHEIM - Na de eerste kwalificatie van de IDM (Internationale Deutsche Motorrad Meisterschaft) seizoensfinale stond Victor Steeman op P1; een prachtig beeld. Victor, lid van de Hengelose Hamove motorclub wist ook de pole position te pakken na een spannende tweede kwalificatie. In de races wist de coureur na een strijd in de kopgroep als vierde en zesde te finishen op de Hockenheimring.

De vierde en laatste IDM ronde werd afgelopen weekend verreden op de Hockenheimring in Duitsland. Victor Steeman die uitkomt voor Lentink Sports Racing had enkel in 2015 met een Moriwaki gereden op dit circuit. De baan was dus bekend, maar met een Yamaha R6 is het toch allemaal net even wat anders. Gedurende de vrije trainingen van vrijdag was het droog. Victor zette een negende tijd op de klokken.

De eerste kwalificatie op een natte baan liep fantastisch. Victor zette een tweede tijd en liet zijn specialisme in de regen zien, door maar liefst anderhalve seconde sneller rond te gaan dan de rest van het veld. De tweede kwalificatie werd een spannende. Op een opdrogende baan besloot Victor in de slotfase te wisselen naar slicks. Dit bleek de juiste keuze, want na een sterke slotronde wist de 20-jarige coureur zijn tweede IDM pole van het seizoen te pakken.

De rijders kregen te maken met lastige omstandigheden in de eerste race. De baan was aan het opdrogen, maar er lagen nog wel veel natte plekken. De meeste rijders gingen van start op slicks. Victor wist zich knap in de kopgroep te handhaven en kwam als vierde over de finish en scoorde punten voor een derde plaats, omdat er een gastrijder voor hem was gefinisht.

In de tweede race was de baan volledig droog. Victor pakte in de openingsfase de leiding en dit wist hij meerdere ronden vast te houden. Er bleef een grote kopgroep bij elkaar, waar Victor constant deel van uitmaakte. In de slotfase maakte hij een klein foutje, anders had hij kunnen strijden voor de podiumplaatsen. Nu kwam Victor als zesde over de finish en daarmee eindigde hij op een keurige vijfde plaats in de eindstand. De Duitse rijder Kevin Wahr pakte in beide races de winst.

De komende twee weekenden komt Lentink Sports Racing ook nog in actie. Zaterdag 3 oktober en zaterdag 10 oktober staan de voorlaatste en laatste ronde van de OW Cup gepland op het TT Circuit Assen.

Victor Steeman: “Het was een positief weekend! De kwalificaties op een natte baan gingen super met de pole als resultaat. In de eerste race had ik pech met de achterblijvers, anders had er wellicht een podium ingezeten. In de tweede race had ik niet verwacht zo lang op kop te blijven rijden op een droge baan. Uiteindelijk zesde geworden na een foutje in de slotfase. Maar we mogen tevreden zijn over dit weekend en het IDM seizoen 2020!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant