Chrisje Tuitert draagt haar taak als voorzitter over aan de nieuwe voorzitter Heleen Stolk-Verkerk. Foto: PR
Chrisje Tuitert draagt haar taak als voorzitter over aan de nieuwe voorzitter Heleen Stolk-Verkerk. Foto: PR

Voorzitterswisseling bij PCOB afdeling Vorden

Algemeen

VORDEN - PCOB-KBO afdeling Vorden heeft een nieuwe voorzitter. Op de bijeenkomst van de vereniging droeg Chrisje Tuitert-Gotink na een voorzitterschap van drie jaar haar functie over aan Heleen Stolk-Verkerk.

Er was een dertigtal leden en belangstellenden aanwezig bij de avond, de eerste na zeven maanden corona-pauze. Met het beeldend verhaal van de soepsteen (wondersteen) overhandigde Chrisje Tuitert deze steen aan de nieuwe voorzitter. Heleen Stolk, die met applaus werd begroet, bedankte haar voorgangster voor de grote inzet en de gedegen voorbereiding van deze bijeenkomsten. Zij zal als geboren Vordense, nu woonachtig in Ruurlo, op haar eigen wijze de kar van deze actieve vereniging trekken. Heleen Stolk bood de scheidend voorzitter een attentie aan en van het gehele bestuur ontving Chrisje een prachtig boeket bloemen, als dank voor haar grote inzet.
Bijzonder werd verwelkomd Henk Vriend, die een inleiding hield over de fietstocht ter herinnering aan 75 jaar bevrijding. Hij werd vergezeld door Roeland Janssen uit Wageningen, leider van de Vélopalise, een fietstocht ter herinnering van de invasie van de geallieerden in Normandië. De fietstocht werd gehouden in september 2019 en is georganiseerd door de Europa fietsers. Henk Vriend reed zelf deze tocht vanaf Normandië tot Wageningen, een afstand van in totaal 1600 km. Het thema was Vrede,Vrijheid en Veiligheid.
De inleider staat kort stil bij de invasie in Normandië en de vele slachtoffers die zijn gevallen zowel bij de geallieerden als bij de Duitse soldaten. Hij vertelt verder over de fietstocht die start in Ste.Mére Eglise in Normandië. Het eerste gedeelte loopt tot Bastogne in de Belgische Ardennen. Daar begint het laatste gedeelte tot in Wageningen. Aan het einde van de etappe worden aan de burgemeesters van de betreffende plaatsen speciale bloembollen overhandigd als dank voor de medewerking van hun stad aan de bevrijding. In Wageningen krijgen de deelnemers aan de tocht een oorkonde, waarmee de tocht officieel wordt afgesloten. Ook worden nog films vertoond over deze jubileumtocht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant