Eerste wedstrijden in de handbalcompetitie

Algemeen

HENGELO – De handbalcompetitie is van start gegaan in het weekend van 26 en 27 september. De invloed van corona is nog merkbaar, want de wedstrijd van de Heren Senioren 1 werd helaas afgezegd.

Quintus C gemengd speelde zaterdagochtend tegen AHV Achilles C1. Het was best pittig voor de eerste keer in een C poule en met drie nieuwe spelers, waar het team overigens heel blij mee is. Achilles kreeg veel kansen en scoorde veel. Quintus gaf niet op en liet ook mooie momenten zien. Eindstand 7-36.
De jongens B moesten uit tegen Erix. Dankzij geconcentreerd verdedigen, scherpe aanvallen en een paar hele mooie combinaties, waren zij een maatje te groot voor de jongens uit Lichtenvoorde.
De meisjes B moesten uit in Duiven tegen Groessen. De verdediging stond goed, maar aanvallend lieten ze teveel liggen. Hierdoor verloren ze met 11-8. Julia maakte een goed debuut en te team kan nog veel plezier aan haar beleven.
Na lange tijd mochten de Dames Senioren 1 van Quintus ook weer aan de bak tegen UDI in Arnhem. Ze moesten even inkomen en na de rust (15-10) liep UDI snel uit. Na een paar succesvolle aanvallen van Quintus was de snelheid bij UDI eruit en bleef de stand steken op 26-17 voor UDI.
Het heren A-team moest zondag 27 september aantreden tegen een nog onbekende tegenstander E&O uit Emmen. Na een goede voorbereiding gingen ze zelfverzekerd van start. De teams waren erg aan elkaar gewaagd wat leidde tot een ruststand van 11-9 in het voordeel van Quintus. De tweede helft begon goed, Quintus nam een voorsprong, maar verslapte wat leidde tot een spannende pot. E&O kwam terug en het kwam aan op de laatste minuten. Uiteindelijk trok Quintus aan het langste eind en wonnen ze de wedstrijd met 24-22.
Zondagochtend speelde Quintus E1 in Arnhem tegen Udi 1896 E1. Onder leiding van coach Gonnie begint Quintus sterk aan de wedstrijd: direct staan zij met 0-2 voor. De eerste helft gaat op en neer en is erg spannend om te kijken. Ruststand: 4-6! Ook in de tweede helft zijn er kansen en goals over en weer. Soms is er nog wat onnodig balverlies bij Quintus, wat zorgt voor kansen voor de tegenstander. Gelukkig houden onze keepers er een paar mooie ballen uit! Er zijn ook goede onderscheppingen en versnellingen van Quintus, wat zorgt voor een eindstand van 7-9. Heel goed samengewerkt van deze jongens en meisjes.