Quintus Heren Senioren 1 start competitie in de hoofdklasse

Algemeen

HENGELO – Ze waren bereid om extra te gaan trainen en zich volledig in te zetten voor het team. De heren van Quintus Senioren 1 kregen een kans om te promoveren naar de hoofdklasse. “Na een goed gesprek met de jongens, afstemming met het bestuur en een enthousiaste reactie uit de vereniging hebben we het aanbod aanvaard”, trainer/coach André Dimmedal.

Door Liesbeth Spaansen

“Vanwege corona werd de competitie in maart dit jaar stilgelegd”, vertelt Dimmedal. “Quintus eerste herenteam stond toen op de tweede plaats in de eerste klasse. In mei kregen we vanuit de handbalbond de vraag of wij wilden promoveren. Eén team trok zich terug en ze wilden die plek opvullen met een team uit de eerste klasse. Dan kan de nummer 2 promoveren.”

Het is niet de eerste keer dat HS1 deze kans kreeg. “Met de Heren Senioren ben ik nooit kampioen geworden, maar wel drie keer gepromoveerd in deze jaren”, lacht hij. “Toen ik aantrad trainden de Quintusteams één keer in de week. Het eerste herenteam was nét gepromoveerd naar de tweede klasse. Maar als je iets wilt moet je vaker trainen.” Heren 1 ging twee keer per week trainen en in de jaren daarna gingen alle teams twee keer per week trainen, afwisselend in sporthallen De Kamp in Hengelo en De Lankhorst in Wichmond. “Daardoor werden er sprongen gemaakt in de hele vereniging.”

Promotie naar de eerste klasse kwam doordat twee teams van één vereniging in één klasse zouden spelen na promotie en degradatie; en dat mag niet. Het team op plek 2 promoveerde, een ander team degradeerde en zo kwam er plek voor Quintus. De Heren Senioren speelden vervolgens vijf jaar in de top van de eerste klasse. Nu is de stap naar de hoofdklasse gemaakt.

André Dimmedal is geboren en getogen in Doetinchem. Handballen zit in zijn genen. “Ik handbal al 46 jaar, ben als veertienjarige begonnen en heb tot mijn 38ste gekeept. Al die jaren was ik lid van De Gazellen in Doetinchem. Vanaf mijn 30ste gaf ik ook de trainingen bij de Gazellen-jeugd en een jaar Heren 2 en ben vijftien jaar als manager van heren 1 altijd bij de trainingen en wedstrijden geweest. Daar heb ik veel van opgestoken.”

Nu gaat hij alweer het zevende seizoen in als trainer/coach bij Handbalvereniging SV Quintus. “Ik volgde Ton van Huffelen op. Net gestopt bij De Gazellen die later ging fuseren met Apollo tot Artemis sprak ik Toon Jaaltink. Hij handbalde bij Quintus, hun dochter bij De Gazellen. Zij vroegen of ik eens in Hengelo wilde kijken. Na een gesprek met onder andere voorzitter Annette Kok heb ik een aantal proeftrainingen gegeven en ben gebleven. Ik sta er nog steeds honderd procent achter en ga het ook steeds leuker vinden.”

“Wat het komende seizoen zal brengen, gaan we zien. We moeten het van het collectief hebben en gaan systeempjes en wisseltjes er verder in slijpen. Ik heb zelf het gevoel dat we wel in deze klasse kunnen blijven en verwacht dat we de meeste wedstrijden nét kunnen winnen of verliezen en ons zo kunnen handhaven.”

Hij refereert hierbij aan de verloren oefenwedstrijden tegen Artemis Doetinchem en UGHV Ulft en de nipte winst tegen Erix in Lichtenvoorde, 22-21, al was er geen druk aanwezig zoals in een competitiewedstrijd wel het geval is. “Het zal snoeihard werken worden. We hebben al een goede conditie opgebouwd in de afgelopen periode tijdens buitentrainingen, loop- en conditietraining, in het bos, op het Hengelse Zand en de Kruisberg, maar ook op de weide bij zwembad Het Elderink.”

Dit eerste seizoen in de hoofdklasse brengt langere reistijden met zich mee. “We spelen in Friesland, Groningen, Overijssel en Gelderland, tussen het noordelijke Stiens en het meest zuidelijke Huissen. Dat wordt op tijd vertrekken en laat thuis. Met daarnaast twee trainingen per week waar het team altijd compleet aanwezig is”, is André Dimmedal tevreden. “Ik heb een fantastische groep en heb er vertrouwen in.”

De selectie van Quintus Heren Senioren 1 bestaat uit Jorrit Garrits, Zeb Lassche, Benno Dolphijn, Marco Dolphijn, Floris de Jong, Berend Luesink, Jasper Jolink, Jesse Jaaltink, Rob Wentink, Sander Jansen en doelman Pim Dimmedal.


www.svquintus.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant