V.l.n.r. Victor Steeman, Tristan Lentink en Jeroen Hilster. Foto: Henk Teerink

Hamove-lid Victor Steeman pakt Nederlandse titel

Algemeen

REGIO - Lentink Sports Racing heeft in het debuutseizoen als raceteam een prachtige 1-2 behaald in het ONK SuperCup 600 kampioenschap motorracen. Victor Steeman werd Nederlands kampioen nadat hij bij de seizoensfinale van de OW Cup races een derde en eerste plaats had behaald. Zijn teamgenoot Jeroen Hilster werd vice-kampioen. Hij won de eerste race en werd in de tweede race keurig tweede.

De finaleronde van de OW Cup werd op zaterdag 10 oktober verreden op het TT Circuit Assen. Victor Steeman begon als klassementsleider aan het evenement en Jeroen Hilster stond vijfde. En dat terwijl Lentink Sports Racing ook een ONK-race had moeten missen, aangezien die samenviel met een IDM-ronde. In de kwalificatie verschafte Victor zichzelf een goede uitgangspositie voor de races, aangezien hij de snelste tijd wist te noteren. Gedurende de sessie begon het steeds harder te regenen. Achteraf was het dus belangrijk om in de beginfase van de training al een snelle tijd te noteren. Dit pakte voor Jeroen niet helemaal goed uit en hij plaatste zich als vierde op de grid.
Bij de start van de eerste race was de baan aan het opdrogen, maar het was nog wel te vroeg voor slicks. Steeman en Hilster hadden een goede start en doken als eerste en tweede de Haarbocht in. Hilster nam in de eerste ronde de leiding over en begon langzaam weg te rijden van zijn teamgenoot. Steeman nam geen onnodige risico’s in de lastige condities, ook omdat zijn directe concurrent in de titelstrijd Glenn van Straalen ten val was gekomen. In de lastige omstandigheden finishte Victor uiteindelijk als derde.

Kampioenskandidaten
Voor de laatste race van het seizoen was al duidelijk dat een Lentink Sports Racing coureur Nederlands kampioen worden. Steeman ging aan de leiding in het klassement met zeventien punten voorsprong op zijn enig overgebleven concurrent Hilster. De omstandigheden waren opnieuw lastig. De baan was droog, alleen dreigde het wel te gaan regenen. Op slicks hadden beide coureurs een goede start en ze reden op plaats een en twee. Victor was het snelste en wist in stijl met een overwinning zijn Nederlandse titel veilig te stellen. Jeroen gaf de tweede plaats niet meer uit handen, waardoor hij zich vice-kampioen mag noemen.
Victor Steeman: “Ik ben heel erg blij met deze Nederlandse titel. Ik wil het hele team enorm bedanken voor dit seizoen. In de eerste race heb ik geen onnodige risico’s genomen. De tweede race was eigenlijk best een goede en ik heb een goed tempo gereden. Blij om met een overwinning het jaar af te sluiten. Ik heb ook erg blij voor Jeroen dat hij tweede is geworden en dat we voor een 1-2 hebben gezorgd met Lentink Sports Racing. Super.”

Regiorijders
Naast Steeman deden nog tal van regionale rijders mee in de verschillen klassen van de OW Cup. Danny van der Sluis won de titel in de laatste race van de ONK Supercup 1000. Hij stelde zijn titel veilig door een 1ste en 3de plaats in race 1 en 2. Jolanda van Westrenen werd 7de en 8de in beide races en Thijs Peeters deed het omgekeerde en werd 8ste en 7de. Toine Gierkink werd twee keer als 10de geklasseerd in deze klasse. Hij had weliswaar een highsider in de voorlaatste ronde en viel hard van zijn motor. Die bleef op de baan liggen waardoor de rode vlag werd gezwaaid: einde wedstrijd voor iedereen. De ronde voordat de rode vlag werd gezwaaid telt dan als uitslag waardoor Gierkink als 10de werd geklasseerd in race 2.
Hessel Lubbers uit Hengelo reed twee mooie races maar was iets te enthousiast in de eerste. Hij wilde voor het podium gaan en moest dat bekopen met een schuivertje in de grindbak. Lubbers herstelde zich goed in race 2 en pakte daar een keurige 5de plaats. Niels Bikkel van Bikkel Motorsport uit Vorden had een momentje in race 1 van de ONK Pro Cup 1000 en kwam niet verder dan een 14de positie. In race 2 deed hij het beduidend beter en finishte als 7de.
Het seizoen in de OW Cup was kort maar vanaf juli kon er in ieder geval om de punten gestreden worden. Hennie Lentink de organisator van de OW Cup serie had het zelfs voor elkaar gekregen dat de thuisblijvers alles live konden volgen via livestreaming. Dat het gewaardeerd werd was duidelijk te merken aan de positieve reacties na afloop van de races op het TT Circuit.