Vorden in de sneeuw. Foto: Huib Mekers

Vorden in de sneeuw. Foto: Huib Mekers

Geen Kerstmarkt in Vorden

Algemeen

VORDEN - Het is inmiddels een begrip in de regio: de Kerstmarkt in Vorden. En daar is de Kerstmarktcommissie trots op. Helaas is dit ook meteen de reden waarom het dit jaar niet door kan gaan. De verwachte belangstelling van het publiek maakt het vanwege corona te onveilig om dit jaar zo'n markt te organiseren.

De organisatie was al wel bezig met een alternatieve vorm, want voor hen was de kerstmarkt zoals die in andere jaren was, al geen optie. In juni en augustus vergaderden zij over een mooi alternatief, waarbij het dorp voor één dag een kerstdorp zou worden. Maar iedereen weet dat het niet de goede kant op gaat met de besmettingen en de regels zullen eerder strenger worden dan soepeler. Het is te onzeker en te gevaarlijk. De gezondheid van de mensen in de gemeente is belangrijker. Dit vonden ook de gemeente Bronckhorst en de Vordense Ondernemers Vereniging. En daarom bewaart de Kerstmarktcommissie alle plannen voor volgend jaar, in de hoop er dan weer een fantastische kerstmarkt van te kunnen maken.
Uiteraard zal de commissie er wel voor zorgen dat het dorp mooi verlicht wordt en er komen weer kerstboompjes in het centrum. Op 2 november gaan de lichtjes aan, zodat de donkere dagen sfeervol kunnen beginnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant