Rookworst van Keurslager Vlogman pakt het goud

VORDEN - Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 17 september heeft een vakbekwame jury de rookworst van Keurslager Vlogman bekroond met het predicaat GOUD.

Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. En daarom steekt de Vordense keurslager elk jaar weer veel tijd in het perfectioneren van de worst. Deze wordt tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. “Elk jaar is er weer het streven om de “GOUD “bekroning voor je rookworst te behalen. En ook dit jaar is het ons gelukt. Mede door de gedrevenheid van onze worstmaker Paul Bulten”, vertelt Dick Vlogman.
Elk jaar gaat Keurslager Vlogman voor de perfecte smaak en wordt het recept verder verbeterd. Er gaat wel een heel proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. “Het begint met de beste grondstoffen. Paul is daar zeer strikt in dat deze van topkwaliteit zijn. De specerijen die erin gaan zijn volgens ons eigen recept samengesteld. En na het maken van de worst volgt nog een zeer nauwkeurig proces van rijpen, drogen en roken. Dit alles onder toezicht van Paul”, vertelt de gedreven ondernemer, die zijn klanten tot en met 17 oktober de tweede rookworst gratis aanbiedt, om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen.

Jaarlijkse rookworstkeuring
De Vereniging van Keurslagers organiseert elk jaar de keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden