Kunstgras VV Vorden vliegt de webshop uit

Algemeen

In eerste 24 uur al tegen de 10.000 euro binnen

VORDEN - Dat is nog eens een vliegende start. VV Vorden moet uit eigen zak een ton ophoesten om de aanleg van een kunstgrasveld te bekostigen. De voetbalvereniging zette daarom een actie op touw, waarin iedereen een of meerdere vierkante meters kon kopen. En in de eerste 24 uur was er al een bedrag van tegen de 10.000 euro binnen.

Zoals vorige week bekend werd kon de voetbalvereniging Vorden starten met het kunstgrasproject, na de goedkeuring van de gemeenteraad in juli 2020 voor een éénmalige financiering van 300.000 euro, omdat het kunstgras ook door VMBO ’t Kompaan gebruikt gaat worden. De club ging direct verder met de voorbereidingen voor het project, dat komend voorjaar leidt tot tot een kunstgrasveld op de plek van het huidige derde veld, inclusief een pannaveldje van 15 bij 35 meter. Voor het aandeel van de club in de financiering werd de actie op touw gezet.

Webshop
"Met medewerking van Always Ahead Online Marketing&Webdesign, van eigenaar Gert Verbeek, is er een prachtige website/webshop ontwikkeld die afgelopen zondagmiddag om 14.00 uur werd gelanceerd. Op deze website vind je op een virtueel voetbalveld met de juiste afmetingen, belijningen en weergave. Dit veld is verdeeld in 10.000 ‘hokjes’ en ieder hokje symboliseert een vierkante meter. En net als het selecteren van een stoel in een vliegtuig, bioscoop of stadion is het mogelijk om een ‘vierkante meter’ te selecteren. Op het moment dat het ‘hokje’ is aangeklikt krijg je direct te zien hoeveel je gaat doneren", aldus voorzitter Marc van der Linden. De meeste meters kosten een tientje, maar het zestienmetergebied levert 20 euro per meter op, en in het doelgebied en de middencirkel gaan de meters weg voor 30 euro per stuk.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aantal hokjes zo te selecteren dat ze samen een voorletter vormen, of familienaam, teamnaam of bedrijfsnaam. Het is natuurlijk ook mogelijk ook anoniem een hokje te selecteren en te kopen. "Na het aanklikken van de gewenste vakjes kom je in een invulscherm voor enkele algemene gegevens en word je direct doorgelinkt naar het betalingsscherm via o.a. iDeal’, aldus Van der Linden namens het bestuur van VV Vorden.

Verloting
"Na de eerste 24 uur staat de teller al tegen de 10.000 euro, dus de start van het project is zeer succesvol te noemen. En aangezien deze actie duurt tot 31 januari 2021 verwachten wij nog veel van deze fraaie ‘verloting’. Want met het aanschaffen van vierkante meters en het eventueel laten vermelden van je letter, naam of teken op het online kunstgrasveld, doe je ook automatisch mee met een prachtige verloting met fraaie prijzen. Elk hokje heeft namelijk ook een uniek nummer en zodoende is het voor ons mogelijk om na afloop van deze actie met een ‘online trekking’ de betreffende prijzen te verloten. Een e-bike, een laptop en de nieuwste I-Phone behoren tot de hoofdprijzen, dus naast dat je de club steunt doe je ook automatisch mee met deze verloting", aldus Van der Linden’.

Samenwerking
Het kunstgrasveld is niet de enige investering die op stapel staat bij de voetbalvereniging Vorden, want ook de accommodatie zal aangepast worden aan de nieuwste eisen en wensen van de club. Die ziet haar toekomst gewaarborgd door het Sportpark breder te laten benutten en besteden dan alleen voor voetbal en is daarom reeds een samenwerking aangegaan met ’t Kompaan in Vorden. Ook de basisscholen zouden met een sportdag en/of koningsspelen regelmatiger gebruik kunnen maken van het kunstgrasveld. De reeds bestaande samenwerkingen met onder meer Oudejaarscrosloop, de VRTC, voetbalschoolclinics, zwembad In de Dennen en trimclubs krijgen door deze aanleg ook weer extra stimulans. Nieuwe initiatieven rondom samenwerkingen zoals ‘bewegen voor ouderen, bowling, bewegingstuinen en samen met het zwembad bijvoorbeeld mini- of kwart-triatlons organiseren, liggen nu door het kunstgrasveld ineens weer voor het oprapen en passen precies in het toekomstbeeld van het bestuur van VV Vorden en de Stichting Beheer Sport Vorden.

Lang gewacht
"VV Vorden heeft met dertig teams en een tekort van 1,5 trainingsveld al heel lang moeten wachten op deze oplossing. Nu die er eindelijk komt, geeft het ons ook de kans om allerlei reeds bestaande ideeën op te pakken en door te voeren", zegt de voorzitter. "Het kunstgrasveld en daarmee de ongekende mogelijkheden van het Sportpark ’t Grote Veld (samen met zwembad In de Dennen) zijn daarom voor de gehele gemeenschap Vorden een even belangrijke als fraaie oplossing. Ga dan ook naar onze website en steun niet alleen de VV Vorden, maar de gehele buitensport in ons dorp’, aldus Van der Linden.


https://ikdoneervoor.nl/vvvorden

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant