Picasa

Unieke Normaal-foto's in verjaardagskalender

HENGELO - Vijf jaar na het boek ‘Hugo Jaartsveld Fotograaf’ is er nu een 'Normale' verjaardagskalender. Hugo Jaartsveld (1947-1985) was persfotograaf maar ook de eerste huisfotograaf van de band Normaal.

Jaartsveld was een aantal jaren getrouwd met Aleid Jolink, de zus van Ben, waardoor hij een nauwe band had met de bandleden. In de turbulente beginperiode schoot Hugo duizenden foto’s. Mede door zijn bijzondere wijze van fotografie ontstond daardoor een uniek beeld van die periode. Hugo registreerde de optredens, de bandleden, de fans en alles wat er rondom Normaal gebeurde. Hij verzorgde de persfoto’s, foto’s voor hoezen en de eerste edities van het fanblad Anhangerschapbode.
Voor het in 2015 verschenen boek Hugo Jaartsveld Fotograaf werden door Ellen ten Brink en Willy Hermans alle negatieven gedigitaliseerd. Zij hebben daaruit een groot aantal foto’s geselecteerd die een tijdsbeeld geven van de Achterhoek tussen 1965 en 1985. Hieruit zijn voor deze verjaardagskalender door Uitgeverij Hermans vervolgens twaalf bijzondere opnamen van Normaal uitgekozen, waarvan er enkele nog niet eerder zijn gepubliceerd. Voorop prijkt de foto op de veemarkt in Doetinchem, waarop het standbeeld in Hummelo is gebaseerd.

De kalender op A3-formaat is vanaf 15 oktober te koop of te bestellen bij alle boekhandels, Shop Melange in Hengelo Gld of online via onderstaande website.


uitgeverijhermans.nl/boekenkraom

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden