Belangstelling van de pers voor het bezoek van Bert van Zijtveld en Alain Schepers bij premier Mark Rutte. Foto: Algemene Zaken

Belangstelling van de pers voor het bezoek van Bert van Zijtveld en Alain Schepers bij premier Mark Rutte. Foto: Algemene Zaken

Gesprek met Mark Rutte kers op taart van horecamissie Ruurlose vrienden

Algemeen

DEN HAAG/RUURLO - Ruim een kwartier lang hebben Bert van Zijtveld en Alain Schepers uit Ruurlo vanmorgen in Den Haag met premier Mark Rutte gesproken over de zeer lastige positie waarin de horeca zich bevindt door de coronacrisis.

Door Rudi Hofman

“Het gesprek met de premier was de kers op de taart”, zegt Alain Schepers woensdagmiddag tijdens de autorit terug naar de Achterhoek.In de hal van het ministerie van Algemene Zaken toonde de premier zich volgens Schepers zeer betrokken en geïnteresseerd in de persoonlijke boodschappen voor politiek Den Haag, afkomstig van vijftig (horeca)ondernemers, prominenten en andere mensen die zij tijdens hun tiendaagse wandeltocht vanaf Ruurlo spraken.

Schepers: “We hadden een compilatie van korte videoboodschappen gemaakt. Premier Rutte heeft deze bekeken. Daarnaast hadden we alle persoonlijke boodschappen (voor een toekomstbestendige horeca, red.) op een bord verzameld. Rutte was er echt van onder de indruk. Hij liet volgens Schepers doorschemeren dat hij graag een keer naar Ruurlo komt als de kans zich voordoet.

Bert van Zijtveld, eigenaar van De Heikamp, en bierista (bierkenner) Alain Schepers begonnen op maandag 19 oktober aan hun ruim 200 kilometer lange ontdekkingstocht onder het motto ‘Horeca In Beweging’. Belangrijkste doel was de horeca in een positief daglicht stellen en horecaondernemers inspireren. Daarin zijn zij zeker geslaagd. Hun initiatief kreeg aandacht in diverse kranten/bladen en zij waren te gast op radio en televisie.



Bert van Zijtveld en Alain Schepers overhandigen het bord aan premier Mark Rutte. Foto: Algemene Zaken
Bert en Alain bij premier Mark Rutte. Foto: Algemene Zaken
Bert en Alain bij premier Mark Rutte. Foto: Algemene Zaken

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant