Begin vorige week namen de leden van de Sinterklaascommissie van de Vordense Ondernemers Vereniging een kijkje bij het 'pakjeshuis' van Sinterklaas aan de Bedrijvenweg waar de kinderen de Sint middels een  ‘drive through’ kunnen toezwaaien. Foto: PR

Begin vorige week namen de leden van de Sinterklaascommissie van de Vordense Ondernemers Vereniging een kijkje bij het 'pakjeshuis' van Sinterklaas aan de Bedrijvenweg waar de kinderen de Sint middels een  ‘drive through’ kunnen toezwaaien. Foto: PR

‘Sinterklaasfeest laten we ons niet zomaar afnemen’

Algemeen

Vordense kinderen verwelkomen Sint vanuit de auto

Door Jan Hendriksen

VORDEN - “Vol verwachting klopt ons hart.” Dat geldt dit jaar zeker voor de Sinterklaascommissie van de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) die de Vordense kinderen vorige week liet weten dat zij de Sint en zijn pieten op zaterdagmiddag 14 november middels een ‘drive-through’ mogen verwelkomen. Vanuit de auto dus. “Het sinterklaasfeest laten we ons niet zomaar afnemen, zelfs niet door corona”, was de gedachte van de Sinterklaascommissie. Met als alternatief voor de intocht dat de Sint niet stapvoets langs de kinderen rijdt, maar de kinderen langs de Sint.

“Achter op het bedrijventerrein Het Werkveld aan de Bedrijvenweg hebben we namelijk bij de smederij van de familie Oldenhave een locatie en pand gevonden dat een schitterende gelijkenis vertoont met het echte ‘pakjeshuis’ van Sinterklaas”, vertellen Carmen Rondeel en Jaqueline ter Huerne enthousiast. Samen met Liesbeth Groot Jebbink en Esther Jansen vormen zij al enkele jaren de Sinterklaascommissie van de VOV.
Het creatieve viertal ging niet bij de pakken neerzitten toen duidelijk werd dat door de coronamaatregelen de intocht bij Kasteel Vorden en het aansluitende Sinterklaasfeest in Het Kulturhus er dit jaar niet inzaten. “We hebben direct gekeken wat er wel mogelijk was. En dan moet je een beetje creatief zijn. Een intocht via een beeldscherm zagen we niet zitten omdat de kinderen dagelijks al zoveel achter de computer, hun laptop of tablet zitten. Onze insteek was wel dat het veilig en coronaproof moest zijn. En daar zijn we naar ons idee dankzij medewerking van onder meer de gemeente Bronckhorst, de familie Oldenhave, EHBO Vorden en tal van vrijwilligers in geslaagd”, zegt Carmen Rondeel.
Alleen per auto mogen de kinderen zaterdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur met hun ouders/verzorgers naar de Bedrijvenweg komen. “Lopend en fietsend worden de kinderen niet toegelaten”, zo vult Jaqueline ter Huerne haar collega aan. De organisatoren verzoeken nadrukkelijk om met de auto via de Oude Zutphenseweg, Kerkhoflaan en de Netwerkweg aan te komen rijden. ‘Regelpieten’ en ‘Wegwijspieten’ zullen de stapvoets rijdende auto’s de juiste rijrichting wijzen naar de plek waar de kinderen Sinterklaas kunnen toezwaaien. De route en de zwaaiplek worden feestelijk verlicht en aangekleed.

Traktatie
Hebben de kinderen voor Sinterklaas een verlanglijstje, een mooie tekening of knutselwerkje gemaakt? Of willen ze Sinterklaas iets vragen, een geheimpje kwijt of iets anders. Dan kunnen de kinderen een brief aan de goedheiligman schrijven. Die mogen ze deze week posten in de speciale sinterklaasbrievenbus buiten bij de Bruna aan de Raadhuisstraat 20. Carmen Rondeel: “Maar ze kunnen die zaterdag ook tijdens de ‘drive-through’ afgeven aan de pieten. Misschien ontvangen de kinderen dan later wel een brief of kaart terug van Sinterklaas.” Wat wel zeker is dat alle kinderen tijdens de ‘drive-through’ op gepaste wijze een traktatie krijgen van de ‘roet- en zwarte pieten'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant